Знаки зодіаку і їх значення

74 Новости Винницы

Слово «зодіак» має давньогрецьку етимологію. У буквальному перекладі воно означає «коло звірів». Дійсно, зодіакальний круг представляє собою пояс сузір’їв, більшість з яких названо в честь якої-небудь тварини.

Знаки зодіаку і їх значення

Знаки зодіаку

Зодіакальний круг розділений на сектори. Кожному сектору відповідає певний сузір’я, або знак зодіаку. У свій час вважалося, що їх 12. Але вже в 70-і роки минулого століття астрологи піднімали питання про те, що існує ще один знак — Змієносець. За різними історичними даними, він був відомий з давніх-давен. Однак астрологи минулого порахували більш гармонійним 12-значний зодіакальний пояс.

Класична зодіакальна система склалася в I тисячолітті до нашої ери. Тоді велике значення у різних народів надавалося дня весняного рівнодення. І початком зодіакального кола було призначено те сузір’я, в якому Сонце знаходилося в цей день. А саме сузір’я Овна. Тому астрологічний рік починається з цього знака.

Вважається, що людям, які народилися під будь-яким астрологічним знаком, відповідають певні риси характеру.

Класифікація знаків

Знаки зодіаку розділені на групи. Їх підрозділ заснований на приналежності до однієї з чотирьох стихій: вогонь, земля, повітря, вода. Менш поширене розподіл на чоловічі і жіночі знаки, північні і південні.

Деякі астрологи визнають угруповання за порами року і темпераментами. Існує також класифікація, пов’язана з виразністю рис, обумовлених порою року. За нею виділяють фіксовані, мутабельном, кардинальні знаки.

Значення в астрології

Знання про зодіакальному колі — основа астрології. Ця наука зародилася в Стародавній Месопотамії. Її жителі були впевнені, що зодіакальні сузір’я — це божества, що населяють Чумацький шлях.

Астрологія пов’язує рух небесних світил не тільки з поведінкою людей, а й з подіями, що відбуваються на Землі. Особливе значення надається положенням Сонця і Місяця. Астрологи вважають, що долю людей визначає їх сонячний знак. Тобто сузір’я, в якому Сонце знаходилося під час їх появи на світло.

Цікаво, що існує кілька варіантів визначення тривалості перебування Сонця в певних знаках. У західній астрології розроблено 2 варіанти. Ці періоди нерівномірні і відрізняються один від одного на 1-2 дня в відношенні кожного сузір’я. Обидва варіанти значно розходяться з астрономічними даними.