Зимові черевики для довгих прогулянок

Зимові черевики для довгих прогулянок

75 Новости Винницы

Яким умовам мають відповідати хороші черевики на зиму? Виробники зимового взуття змагаються у розробці нових і нових технологій, а фахівці з маркетингу винаходять способи переконати споживачів у тому, що їхні пропозиції є кращими та необхідними. Так, деякі рішення, такі як спеціальна система підтримки, можуть бути корисними, тому що підвищують комфорт активності, але чи потрібні вони?

Зимові черевики для довгих прогулянок

Є чотири найбільш важливі особливості, які мають бути у всіх похідних зимових черевиків. Ці особливості:

  • високий верх,
  • мембрана,
  • сумісність з кішками для гірського туризму,
  • гарне прилягання до стопи.

Вибір інших аксесуарів залежить від індивідуальних потреб та вимог користувача.

Трекінгове взуття на зиму

Термін «гірські черевики» для зими дуже широкий. Тема тексту — насамперед трекінгове взуття. Тому в цій статті не обговорюються типові зимові чоботи для повсякденного носіння.

Рішення купити зимові черевики — це можливість вибрати взуття із широкого асортименту моделей на будь-які випадки життя. Чоловічі та жіночі трекінгові черевики на зиму – моделі, які мають бути універсальними. На відміну від типового альпійського взуття, необхідно мати можливість використовувати таке взуття у різну пору року, а не лише взимку. Моделі повинні бути досить жорсткими, щоб носити кішки, і досить зручними, щоб їх можна було використовувати під час походів у гори в іншу пору року.

Високий верх

Любителі гірських походів часто вважають, що будь-які черевики повинні бути високими. Взуття на літній період має бути максимально зручним і дихаючим. І ці дві особливості найлегше знайти в черевиках. Однак, якщо користувачі шукають трекінгове взуття, яке також добре працюватиме взимку, високий верх стане незамінним. Чому? Насамперед тому, що, вибираючи взуття з високим верхом, можна знизити ризик потрапляння снігу у взуття зверху.

Важливим моментом є також використання гетр, які багато хто надягає, гуляючи взимку. Вони також призначені для запобігання попаданню снігу у верхню частину взуття зверху. Якщо спробувати надіти гетри на низькі трекінгові черевики, як правило, виявиться, що між нижньою частиною гетри і верхньою частиною верху буде невелика щілина, через яку сніг зможе досить легко потрапити до взуття.

Мембрана

Правда в тому, що наявність мембрани у взутті не означає, що це модель, що підходить для зими. Черевики, оснащені мембраною, зазвичай бувають трисезонні, тобто. призначені для використання навесні, влітку та восени. Коли гірські вершини починають бліднути і з’являється лід на стежках, взуття має пропонувати більше, ніж просто водонепроникність.

Звичайно, вищесказане не означає, що зимове взуття не потребує мембрани. Мати її рекомендується, тому що завдяки цьому взуття захистить ноги від попадання вологи зі снігу. Загалом, не всяке взуття з мембраною — це зимове взуття, але кожне зимове взуття повинне мати мембрану.

Найпопулярніша мембрана, яка використовується в гірському взутті, — це, звичайно ж, GORE-TEX®. Його можна знайти у взутті багатьох відомих брендів. Однак варто відзначити, що GORE-TEX® – не єдина мембрана на ринку. Деякі виробники взуття обирають інші рішення.

Гірські черевики можна замовляти в інтернет-магазині. Це навіть найкраще рішення, тому що у покупця більше часу будинку для точної примірки. Якщо виявиться, що взуття не підходить, можна скористатися правом на повернення. Необхідно пам’ятати, що взуття не може мати ознаки використання, а це означає, що перевірка в польових умовах, на жаль, не є варіантом.