Жителі мікрорайону Поділля просять зупинити будівництво муніципального житла. Петиція

23 Новости Винницы

16 квітня, вінничанин Сергій Байдалюк зареєстрував петицію, в якій просить припинити підготовчі (будівельні) роботи та скасувати рішення міської ради про будівництво муніципального житла по вул. Бортняка (навпроти гімназії 24) до проведення громадських слухань.

Мешканець мікрорайону пропонує замість будинку побудувати на цій території паркувальну зону, або дитячий садочок чи спортивний стадіон.

Відповідний текст петиції був опублікований на сайті:

«Згідно з планом Вінницької міськради по вулиці Анатолія Бортняка на земельній ділянці у 0,3889 га розпочались підготовчі роботи/будівництво муніципального житла у вигляді багатоповерхового будинку.

На думку мешканців сусідніх будинків це стовідсотково призведе до ще більшого транспортного навантаження на вулицю Бортняка, а саме: заторів у пікові години, проблем з паркувальними місцями, яких і так не вистачає, а також до підвищення ризику для дітей, які буду перетинати завантажену і запарковану з усіх боків вулицю.

Також будівництво неминуче призведе і вже призводить до шуму, ускладненню пішохідного та автомобільного руху, забрудненню повітря, зниження рівня денного освітлення сусідніх будинків і скоріше за все до перебоїв у електро- і водопостачанні в них», — зазначає автор петиції.

Нагадаємо, у Вінниці 15 квітня жителі мікрорайону Поділля зібрались на акцію протесту проти будівництва багатоквартирного будинку по вул. Анатолія Бортняка, навпроти нової школи №24. Майже сотня вінничан, які мешкають в будинках, що поруч, кажуть, що коли купували квартири, то в документах про висотку «вікна у вікна» не йшлось. Зараз підрядник приступив до робіт, територію обгородили парканом, а люди категорично проти і готові були перекривати рух по вулиці Зодчих.

Детальніше читайте ТУТ.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі.