Зеленському вдалось!Сталось немислиме – В ці хвилини! несподівана перемога. П0тужний розвиток – українці аплодують

513 Новости Винницы

Парламент з третьої спроби відстрочив обов’язкові касові апарати для ФОПів. Сьогодні Рада прийняла законопроєкт №4439-д. Його писали буквально “з коліс” – вчора цим питанням займався профільний комітет за вказівкою спікера Дмитра Разумкова.

Свою думку про це висловив юрист і блогер Михайло Шнайдер на своїй сторінці в Фейсбук.

Передаємо його слова прямим текстом:

Друзі, сьогодні депутати проголосували за компромісний “ФОПівський” законопроєкт 4439-Д.

Документ відкладає до 1 січня 2022 обов’язкове застосування РРО для ФОПівців, які є платниками єдиного податку другої – четвертої групи, крім ризикових – техніка, електроніка та обладнання, лікарські засоби, медична техніка, ювелірні вироби.

Документ прив’язує граничні обсяги доходів різних груп ФОП до встановлених законом розмірах мінімальної заробітної плати.

Якщо економіка буде рости, то будуть рости і ліміти для ФОПів:
– Для першої групи 167 мінімальних зарплат замість 1 мільйона гривень.
– Для другої 834 мінімальних зарплат замість 5 мільйонів гривень.
– Для третьої +1167 мінімальних зарплат замість 7 мільйонів гривень.

Виключаються норми про компенсацію покупцям за скаргами про порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми штрафних санкцій, застосованих до бізнесу.

Йдеться про так званий кешбек.

Скасовуються і штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка зазначена в денному звіті РРО, і за відсутність попереднього програмування товарів в РРО.
Але не варто забувати про те, що неможливо задовольнити всіх, хто протестує.

Прийнятий закон, відображає компроміс між ФОПами і між державою.

Адже кожному зрозуміло, що Україна не може відмовитися від фіскального нагляду за тими групами товарів, які несуть найбільшу небезпеку з точки зору поширення контрабанди та приховування масштабних бізнесів під прикриттям ФОП.

А ще слід розуміти, що НІЯКИХ обов’язкових касових апаратів, РРО або чогось іншого для ФОПів першої групи – НІ.

І на превеликий жаль, саме їх використовують для емоційного тиску на суспільство і красивої картинки.
Все що їм треба буде зробити – встановити собі на телефон або комп’ютер безкоштовну програму-реєстратор, скачавши її з сайту податкової – там можна вести всю документацію, вести облік товару і видавати покупцеві електронні чеки.

Адже ЖОДНА цивілізована держава не може відмовитися від фіскалізації і залишити в тіні значну частину економіки.

Державі ніде брати гроші для забезпечення зарплат лікарям, військовим, вчителям і виплату пенсій, крім як з податків, внесків і акцизів.

Тому сама постановка питання про те, що фіскалізацію потрібно повністю скасувати, як вимагають деякі протестуючі – означає те, що вони закликають зробити державу не здатною забезпечувати соціальні виплати.
Так, зрозуміло що зараз всім нелегко.

Але іноді варто подумати не тільки про миттєве наповнення власної кишені, а й про майбутнє держави де будуть жити твої діти і твої внуки …