Зеленський випалив – не президент. У ці хвилини! Олігарха р0знесли: не може впливати. Українці аплодують

594 Новости Винницы

Президент України Володимир Зеленський розповів, що Ігор Коломойський не може виступати від імені країни, оскільки він є простим олігархом.

“Я не впевнений, що повинен щось показувати, тому що показують зазвичай ті, хто хоче на публіку продемонструвати недостовірність своїх внутрішніх рішень. Я вважаю, що держава чітко позиціонує свою політику. Ігор Коломойський не є президентом. І виступати від України, від імені Президента України, від уряду України він не може. Це заяви одного з бізнесменів, одного з олігархів. Що стосується наших стратегічних партнерів, то Україна вибрала собі стратегічних партнерів – ЄС, НАТО, США – це наші важливі партнери, які підтримують нас і в санкцій політиці проти російської агресії в Донбасі.

Що стосується мене особисто, то моя позиція зрозуміла і пряма: ми, звичайно ж, хочемо бути незалежною, сильною країною. Звичайно ж, ми хочемо бачити себе в межах Європейського співтовариства, всередині ЄС. Звичайно ж, ми вдячні США, які нас підтримують, це наш стратегічний партнер. Ми стали партнером з розширеними можливостями НАТО. Це дії, не слова. І великі дії, тому вони ведуть до результату. І заяви будь-кого не можуть впливати на думку суспільства щодо геополітичного напряму України “, – заявив Зеленський.

Президент України так само вказав, як він ставиться і як розцінює заяви Коломойського по банківській сфері.

“Щодо банківської сфери … Ми прийняли дуже складний закон про неможливість впливу ззовні на банківський сектор. Дався він нам дуже складно, брали його дуже довго. Тут я хотів би, щоб міжнародні партнери проаналізували всі партії, які не голосували за цей закон. Мені здається, там є відповідь. Тому що іноді, декларуючи свою демократичну або проєвропейської позицію, деякі так звані проєвропейські партії в стінах парламенту України не голосували за цей законопроект. Мені здається, що ось це – ще один показник не порожньої риторики, як і не порожнього політиканства , а реальних дій. Я вважаю, що ми перемогли на цьому напрямку, тому на банківський сектор ніхто, включаючи Коломойського, сьогодні не може впливати.

Національний банк є незалежним. Монетарна політика і взагалі політика Національного банку на сьогодні є незалежними. Вони мають повну підтримку від мене. Це стосується і антикорупційних органів. Вони прекрасно розуміють, що я їх не “ламаю”, не втручаюся в їх серйозні кейси. Скажу чесно, вони до мене, навпаки, звертаються за підтримкою і в дуже складних ситуаціях цю підтримку отримують.

Хоча я не втручаюся в діяльність правоохоронних органів, але іноді звертаюся до них, кажу: “Давайте прискорювати процеси, тому що є відчуття, що іноді по серйозним кейсам ви затягуєте процес”. Адже на людину можуть впливати, коли він дає цю можливість. Мені народ дав такий мандат довіри, я вважаю, що з цим мандатом на мене ніхто впливати не може і не здатний “, – сказав глава держави.

Нагадаємо, в ході інтерв’ю Зеленський розповів про ситуацію з вакцинами в Україні, а також про бажання побудувати на території країни Діснейленд.