Захист співробітників: робоче взуття

Захист співробітників: робоче взуття

96 Новости Винницы

Безпека під час роботи часто залежить від правильно підібраного одягу. Робоче взуття, адаптоване до вимог даної посади, має особливе значення в багатьох професіях. Спеціальна захисне та робоче взуття відповідає стандартам безпеки, а також відрізняється надійною якістю виготовлення і комфортом, які полегшують виконання повсякденних обов’язків на заданому місці.

Найчастіше при виробництві робочого взуття упор робиться на проникнення повітря та адаптацію до умов, в яких воно буде використовуватися. З цієї причини можна виділити літні і зимові моделі. Захисне взуття також різниться за специфікою професії користувача і займаної посади, показуючи відповідні параметри.

Захист співробітників: робоче взуття

З чого зроблена робоче взуття?

Найчастіше для виробництва робочого взуття використовуються високоякісні матеріали — як натуральні (наприклад, зерниста шкіра або нубук), так і синтетичні (мікрофібра або інші волокна).

Повітропроникність в цьому випадку є ключовою — для її забезпечення також використовується перфорація. У багатьох випадках також велике значення має водонепроникність, тому верх іноді покривають спеціальним покриттям або просоченням.

Що важливо, вся сировина, що використовується для виробництва, відрізняється високою механічною міцністю, що підвищує безпеку використання і довговічність взуття. Завдяки «повітропроникності» і еластичності матеріалів, з яких виготовлений верх, створюється зручна робоче взуття. Ортопедичне профілювання устілки також може відповідати за зручність використання,

Посилення і захист, які використовуються в робочого взуття
Іноді необхідно використовувати посилення взуття — з металу або, наприклад, кевлара. Такий захист пальців ніг дозволяє забезпечити безпеку стопи, особливо пальців ніг, від падіння важких предметів.

У свою чергу, поміщене в підошву посилення захищає від проколів гострими предметами. У цій області часто є елементи, що знижують вібрацію, що виникає при роботі на твердому грунті. Також дуже важливо правильно обробити підошву знизу — особливо при роботі в сферах, де можливий контакт з маслянистими речовинами. Тому робоче взуття для представників гастрономії і автомобілебудування має неслизьку підошву з ПВХ, поліуретану або нітрит і доповнена нековзними елементами. Такі рішення використовуються і в зимовій робочого взуття, призначеної для роботи на вулиці.

Зручна робоче взуття для літа та зими

На багатьох позиціях параметри спецвзуття повинні залежати від сезону і погодних умов. Однак це стосується не тільки робіт, виконуваних на відкритому повітрі — відповідний захист від холоду потрібно для персоналу, що працює в холодильних і морозильних камерах.

У будівництві та суміжних галузях часто використовуються непромокальні гумові чоботи (калоші) з високою халявою, які в зимовому варіанті можуть бути утеплені. У деяких випадках тепла і суха погода дозволяє замінити їх черевиками або туфлями.

Типи робочого взуття

Щоб полегшити підбір робочого взуття для конкретної посади і умов, продукти розділені на групи і категорії. Окремі види взуття відповідають певним стандартам безпеки і гігієни праці. У групах, створених таким чином, доступні моделі, які також мають додаткові параметри, що визначають їх конкретне призначення і властивості. Взуття з певними параметрами можна розпізнати за стандартизованою маркування, яка повинна бути нанесена на кожну пару.

З приводу реклами пишіть на почту: allvin.com.ua@gmail.com