Як захистити рослини від шкідників

Як захистити рослини від шкідників

55 Новости Винницы

Своєчасна обробка рослин від шкідників не лише врятує рослину від загибелі та дозволить правильно їй розвиватися, а й забезпечить відмінним урожаєм городника. Захист починають проводити з моменту підготовки посадкового матеріалу. Не маловажну роль відіграватиме весняна обробка грунту перед посадкою, для повного знищення личинок шкідників, що прокинулися. Сьогодні захист рослин ґрунтується на використанні різноманітних засобів.

Як захистити рослини від шкідників

Методи захисту сільськогосподарських культур

Якщо у вас є садова ділянка або город, то ви знаєте, що уникнути шкідників рослин не вийде. Крім того, що на кожній ділянці за багаторічне використання накопичується величезна кількість різних захворювань, вони ще й можуть прийти з посадковим матеріалом та сусідської ділянки. Для попередження появи шкідників та садових інфекцій обробки проводять 4 рази за сезон:

  • навесні, перед оранням ґрунту;
  • перед цвітінням рослини;
  • після збирання врожаю;
  • восени перед морозами.

Іноді вдається помітити і припинити поодинокі екземпляри шкідників, наприклад, колорадського жука, в цьому випадку його можна зібрати вручну, але це не врятує пасльон від його нашестя. Народні методи боротьби з вірителями та хворобами рослин ефективні лише на ранніх стадіях. Якщо ж поразку вже можна вважати масовою, то без хімії не обійтися.

Хімічні засоби боротьби

Кожен препарат для хімічного захисту, виставлений на продаж, піддається щорічній перереєстрації. Кошти для боротьби зі шкідниками призначені для індивідуального використання розфасовуються в невеликі пакети або бульбашки, з урахуванням виходу 10 літрів розчину.

Плодові та насіннячкові та кісточкові дерева мають однакові хвороби та однакових шкідників, тому для них використовуються одні й ті ж пестицидні препарати. Для захисту городніх культур необхідно ретельно підбирати хімічний засіб і віддавати перевагу найбільш нешкідливому.

Весняна обробка рослин дозволяє вберегти більшу частину літнього врожаю, тому що саме в цей час прокидаються і активізуються паразити, що сплять взимку. Якщо не знищити більшу частину личинок, шкідників у саду буде у кілька разів більше.

Не варто нехтувати додатковою обробкою влітку, особливо в сезон появи борошнистої роси і попелиці, оскільки вони можуть знищити більшу частину врожаю.

З приводу реклами пишіть на почту: allvin.com.ua@gmail.com