Як вінничанам отримати другу дозу вакцини

52 Новости Винницы

Процедура вакцинації другою дозою залежить від того, як проводилось щеплення, мобільною бригадою чи в пункті щеплення. Вакцинація другою дозою тих, кого першою дозою щепили мобільні бригади, проводиться за таким же алгоритмом, що й вакцинація першою дозою.

Про це зазначено в повідомленні на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Списки, сформовані під час першого щеплення, використовуються для отримання чергової дози.

Вакцинація в пунктах щеплень другою дозою відбувається згідно з вже створеними записами в електронній системі охорони здоров’я під час отримання першої дози. Дату та час вакцинації повідомлятимуть представники закладу, де створений пункт щеплень проти COVID-19, незадовго до настання часу вакцинації другою дозою.

«У разі якщо вас не записали на отримання другої дози вакцини під час першого щеплення, то ближче до дати другого щеплення можна звернутись до реєстратури будь-якого пункту щеплень або до сімейного лікаря та записатись самостійно», — уточнюють в повідомленні.

Люди, яких вакцинували організовано мобільними бригадами, можуть звернутися з проханням про друге щеплення до свого керівництва. Записи про щеплення зберігаються на рівні Центральної бази даних та з дозволу пацієнта доступні відповідним медичним працівникам. Тому, якщо є запис про перше щеплення, вас мають записати на друге через відповідний проміжок часу.

Нагадаємо, 5 червня в суботу у Вінницькій області провели 1499 вакцинацій першою дозою вакцини.