Як вибрати газовий котел у будинок?

66 Новости Винницы

Газовий котел – необхідна річ у кожному приватному будинку. Він здатний нагріти воду та приміщення в холодну пору. Перед тим, як придбати газові котли, слід розібратися з тим, який краще вибрати. У цьому матеріалі ми поговоримо про види газових котлів та безпеку їх використання. Вибрати та купити хороший котел Ви можете тут.

Як вибрати газовий котел у будинок?

Конструкція
Конструкція газового котла залишається постійною вже багато років. Пристрій складається з:

— Пальник газовий з механізмом запалення та з клапаном;

— Теплообмінний елемент;

— Камера згоряння палива;

— Система видалення диму;

— Датчики регулятори тиску і температури.

Крім того, сучасні системи мають у своєму складі вбудований насос для циркуляції. Тому розніс гарячу воду за системою опалення займе 15-20 хвилин. Вбудований розширювальний бак відповідає за безпеку зі збільшенням тиску в трубах. Зайва вода потрапляє саме у цей бак. Потужність газових пальників можна автоматично регулювати. Це дозволяє заощадити до 20% газу.

Обладнання насамперед має бути безпечним. Для цього є зокрема датчик наявності полум’я. Він гарантує, що газ не накопичуватиметься у приміщенні, якщо вогонь згасне. Сигнал датчик активує механізм блокування подачі палива.

Датчик тяги регулює вихід чадного газу. Якщо температура перевищила допустиму норму, спрацюють аварійні термостати. Надлишок води виводять запобіжні клапани. Деякі моделі мають власну систему діагностики. Вона постійно тестує обладнання, щоб вчасно знайти несправність та попередити її.

Види газових котлів
Газові нагрівальні котли бувають двох типів: одноконтурні та двоконтурні. Перший тип працює виключно на опалення будинку. Він може бути як димарем, так і турбованим. Двоконтурний котел, крім опалення, забезпечує подачу гарячої води.

Настінні газові казани кріпляться відповідно на стіну. Його перевага в тому, що їх можна сховати у тумбочку. Є казани, які встановлюються на підлогу. Вони лише димохідними. Перехідний вид обладнання – турбований котел. Він кріпиться на підлозі біля зовнішньої стіни, куди виходить турбований димар. Такий вид поступається ефективності іншим.

Конденсаційні котли вважаються найбільш ефективними та екологічними. Їх ККД понад 100%. Вони абсолютно безпечні.

Отже, вибір газового котла залежить від мети, яку ставить собі господар, і бюджету.