Як вибрати азотні добрива для рослин?

110 Новости Винницы

Щоб виростити квіти, фрукти і овочі, досвідчені садівники удобрюють посадки і вже знають кращі підгодівлі. А тим, хто тільки починає розбиратися в городництві, потрібно навчитися вибирати підходяще добриво. Спочатку потрібно розібратися, в чому полягає користь цих добавок. Підживлення дає культурам енергію для росту, адже вони містять велику кількість мінеральних речовин, які необхідні вже після посадки. Кімнатним рослинам ці елементи необхідні в першу чергу, тому що користі вони отримують менше, ніж культури на вулиці.

Агромагазин Харвест Центр —  https://harvest-center.com.ua/ru товари для фермерів та городників оптом і в роздріб в Україні.

Як вибрати азотні добрива для рослин?

Навіщо рослинам азот?

Азот активізує розвиток листя і стебел. За рахунок того, що відбувається процес розкладання органічних речовин в грунті, елемент залишається в формі нітрату. Листя рослини отримують його за допомогою висхідного соку і за допомогою фотосинтезу він перетворюється в амінокислоту, а потім в протеїни.

На замітку! Щоб зрозуміти, чи потрібно азотне добриво, потрібно звернути увагу на зовнішній вигляд культури. Листя починають втрачати свій природний забарвлення і опадати, а зростання нових пагонів значно сповільнюється.

Види азотних добрив:

амідні;
аміачні;
нітратні.

Комплекси з вмістом азоту в амідній формі є найбільш будь-якими добавками для садівників. Вони використовуються для вирощування плодоовочевих і кімнатних рослин. Азот в амідній формі міститься в таких органічних речовинах, як: гній, рослини-сідератери і інші більш модифіковані добрива. Такий азот підходить всім типам грунтів, особливо зволоженим. У комплексі можна використовувати з калійними включеннями.

Аміачні кошти є натуральною сіллю, а згодом діють як Подкисляющие речовини. Вони містять великий відсоток азоту і сірки. Варто грамотно користуватися цими добавками, якщо культури ростуть на кислих грунтах, а найкраще відмовитися від них в цьому випадку.

Нітратні добавки добре розчинні у воді, схожі на білий кристалічний порошок. Найчастіше нітрати використовують для добрива коренеплодів, вносячи суміш в чистому вигляді в грунт. Саме цей вид відмінно підходить для кислих грунтів, так як нейтралізує Подкисляющие речовини.

Запобіжні заходи

Небезпечно застосовувати добрива, якщо є домашні тварини і діти. Необхідно надіти рукавички, закрити слизову очей і носа. Для цього можна скористатися спеціальними окулярами і респіратором. Одяг повинен закривати всю шкіру.

Азотна підгодівля є улюбленим і правильним засобом для добрива рослин. Головне дотримуватися правил, які вказані в інструкції, запобіжних заходів і грамотної дозування