Як у Вінниці обсипалися фарбою, святкуючи фестиваль HOLI. Фоторепортаж

25 Новости Винницы

Площа біля «Книжки» перетворилась на живе полотно. Дві сотні людей із яскравими фарбами HOLI влаштували батл. Підкидаючи суху фарбу догори або один в одного та танцюючи під драйвову музику.

Фарби, якими обсипатимуться учасники фестивалю, є абсолютно безпечними для шкіри та одягу.

Вхід зі своїми фарбами на фестиваль було заборонено у зв´язку з неможливістю надання гарантії якості. Тому фарби усі учасники купували на місці – вартість пакетику: 30 гривень.

Підбірка фото із фестивалю:

Довідка.

Що таке холі? Це популярний індуїстський фестиваль. Його святкують не тільки в Індії, але й у Непалі, Бангладеш, Пакистані, Шрі-Ланці. Головний день фестивалю відомий як «Дхулхеті», «Дхуланді» або «Дхуленді», цього дня люди обсипають один одного кольоровою пудрою та поливають підфарбованою водою. На попередній день, «Холіка-Дахан» або «Чотті-Холі» запалюють багаття на честь дивовижного спасіння молодого Прахлада, коли люта богиня Холіка, кинула його у полум’я. Холіка сама згоріла, але Прахлад навіть уникнув обпалень.

Через п’ять днів відбувається день «Ранґапанчамі», після якого використання кольорів закінчується.

Холі святкується наприкінці зими на останній прояв повного Місяця у місяць пхалґуна, зазвичай у лютому або березні. Із 2000-х років холі проводять в Україні.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Більше фото у слайдері: