Як працює двигун та його принцип роботи?

94 Новости Винницы

Мотор у перекладі з латині означає «той, що рухається». У сучасному розумінні двигун — це частина автомобіля, яка перетворює енергію на механічну. Перший двигун народився в 1801 році. Француз Філіп Лебон запатентував перший двигун, який працював на світильному газі. Через 70 років винахідники Август Отто отримали патент на двигун з чотиритактним циклом роботи. Тому всі авто у сучасному світі працюють за його принципом.

Як працює двигун та його принцип роботи

Як працює двигун?

Будова цієї деталі досить проста у тому, щоб зрозуміти принцип його роботи.

Сама деталь – це блок циліндрів. Це корпус двигуна. Усередині блоку влаштована система каналів для змащування та охолодження двигуна.
Поршень — це металева пустотіла склянка. Верхня частина поршня має спеціальні канавки для поршневих кілець. Такі кільця є забезпеченням високого ступеня стиснення повітряно-паливної суміші. Кільця поршня виконують функцію забезпечують герметичність камери згоряння і є ущільнювачами для того, щоб масло не потрапляло в камеру згоряння.
Кривошипно-шатунний механізм передає зворотно-поступальну енергію руху поршня на колінвал.

Як працює двигун та його принцип роботи?

Принцип роботи двигуна досить простий. З форсунок паливо подається в камеру згоряння та збагачується там повітрям. Після чого іскра від свічки запалювання займає повітряно-паливну суміш. Відбувається вибух. Гази, що утворюються, штовхають поршень вниз. Цей процес запускає рух коленвала, який передає обертальний рух трансмісії. Після чого відбувається рух коліс.

Які види палива є для двигуна?

Сьогодні існує досить великий вибір двигунів, які використовують різні види палива. Найновішою розробкою є електродвигуни. Вони працюють завдяки потоку струму, що забезпечує акумуляторна батарея. Такий тип палива не забруднює довкілля. Електромотор забезпечується деталями, які мають довгий термін використання. Тому обслуговування такого авто дає мінімальні витрати.

Близькими до електромобілів є двигуни, які використовують енергію згоряння водню. Цей тип використовує електроенергію також з кисню. Автомобілі на водні швидко заправляються та не вимагають багато часу для заряджання.

Менш ефективні автомобілі-гібриди. В автомобілях цього типу працюють електромотори та двигуни внутрішнього згоряння. Акумулятор для електродвигуна заряджається під час руху. Також він використовує енергію гальмування.

Газові двигуни працюють завдяки використанню природного газу. Вони більш екологічно чисті, у порівнянні з бензиновими або дизельними двигунами. Крім того, ціна на газ у рази нижча щодо бензину та дизельного палива.

Вибираючи дизельний двигун, клієнти орієнтуються на те, що зараз вони заплатять більше, але надалі витратить менше на заправку авто.

А от у бензиновому двигуні 75% енергії згоряє, а лише 25% використовується для руху авто. Завдяки цьому, збільшується продуктивність двигуна та діапазон обертів. Тому часто саме цей тип авто використовують для спортивних змагань та мають велику цінність серед автолюбителів.