Водієві, який на Вінниччині спричинив загибель двох дітей, оголосили про підозру

59 Новости Винницы

Повідомлено про підозру 20-річному жителю Оратівської територіальної громади у вчиненні в стані алкогольного сп’яніння дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинули діти (ч. 4 ст. 286-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Слідством установлено, що 30 березня 2021 року в селі Росоша Липовецької територіальної громади Вінницької області водій, керуючи автомобілем в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись із перевищенням допустимої швидкості руху у населеному пункті, здійснив наїзд на 7-річного велосипедиста, який із 6-річним пасажиром на задньому багажнику рухався по його смузі руху у зустрічному напрямку. Від зіткнення з автомобілем малолітні велосипедист та пасажир від отриманих травм загинули на місці події.

31 березня, водію вручено письмове повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та до суду передано клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для встановлення всіх обставин події.

Згідно з ч. 4 ст. 286-1 КК України за інкримінований злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Відомо, що завтра суд розглядатиме клопотання про обрання запобіжного заходу водію.

Важливо: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.