Водіям за порушення правил дорожнього руху у Вінницькій області надсилатимуть «листи щастя»

30 Новости Винницы

На трасах М-12 та М-21 в межах Вінницької області встановлюють камери автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху. «Дорожники» вже отримали 6 комплексів. Їх ставлять на трасах М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка» та М-21 «Виступовичі — Житомир — Могилів-Подільський».

В Службі автомобільних доріг у Вінницькій області повідомили, що зараз тривають роботи по монтажу і підключенню камер.

Комплекси автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху встановлюють на трьох ділянках дороги по трасі М-12 в Ксаверівці, Якушинцяхі і Писарівці. Один комплекс ставлять на дорозі М-21 в Стрижавці.

В патрульній поліції Вінницької області повідомили, що після того, як камери встановлять і підключать до системи, в автоматичному режимі буде здійснюватися виявлення та фотозйомка або відеозапис подій, що містять ознаки адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Крім цього, патрульна поліція і надалі буде використовувати лазерні вимірювачі швидкості TruCAM, а також «фантомні камери», які дозволяють вимірювати швидкість руху зустрічного автотранспорту.

Нагадаємо, в 2021 у Вінницькій області заплановано встановлення 11 комплексів автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Після фіксації події Системою інформація буде надходити до центру обробки даних автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху Департаменту патрульної поліції, де розглядається уповноваженим поліцейським, з врахуванням відомостей отриманих з відповідних баз даних (реєстрів), необхідних для винесення постанови про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі (Постанова).

Адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, несе відповідальна особа:

  • фізична особа або керівник юридичної особи, за якою зареєстровано транспортний засіб;
  • належний користувач відповідного транспортного засобу, якщо відповідні дані внесено в Єдиний державний реєстр транспортних засобів

У разі якщо транспортний засіб зареєстровано за межами території України до адміністративної відповідальності притягається особа, яка ввезла такий транспортний засіб на територію України. Постанова може виноситися без участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Після винесення Постанова друкується на паперовому бланку із спеціальними елементами захисту та протягом трьох днів надсилається відповідальній особі рекомендованим листом з повідомленням на адресу місця реєстрації (проживання) фізичної особи (місцезнаходження юридичної особи) або вручається особі, яка ввезла транспортний засіб (іноземна реєстрація) на територію України, відповідними підрозділами Державної прикордонної служби України. Постанова набирає законної сили після її вручення особі або отримання поштового повідомлення про вручення або про відмову в її отриманні, або повернення поштового відправлення з позначкою про невручення.