Вінницькі патрульні, які супроводили до пологового породіллю, готуються стати хрещеними. Відео

34 Новости Винницы

30 січня вінницькі патрульні супроводили до полового вагітну жінку, в якої почалися перейми. До лікарні їй допомогли доїхати за 4 хвилини та передали медикам. Жінка народила двох хлопчиків. Новонароджені почуваються добре, а поліцейські готуються стати хрещеними батьками.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

У Вінниці жінка через затори, мало не народила в дорозі. Поки патрульні розглядали справу водія, який порушив ПДР, проїхавши на червоний сигнал світлофора, до них підбіг інший водій і попросив допомогу. Він повідомив, що у салоні його авто у жінки перейми, а через затори не може швидко дістатися до пологового будинку.

Патрульні вирішили супроводити автомобіль із породіллею до лікарні. В гучномовець передавали іншим учасникам дорожнього руху, щоб пропустили спецтранспорт, а також водія, який рухався позаду з вагітною. До пологового жінку доправили за 4 хвилини.

Володимир Козенюк зустрічає на подвір’ї патрульного поліцейського Сергія Гулька, що допоміг родині.

«До нас підбіг чоловік у паніці, сказав, що народжує жінка, тому йому потрібна допомога. Треба було досить швидко дістатися до пологового будинку. Ми буквально за кілька хвилин дісталися до лікарні. Відразу знайшли пологове відділення», – каже Іван Марухно, патрульний поліцейський.

Породіллю забрали медики. Фактично, одразу жінка народила двійню.

«Народила вона двох хлопчиків передчасно. Термін був 34-35 тижнів. Дітки в задовільному стані. Зараз вони на грудному вигодовуванні», – каже Юрій Банах, завідувач відділення обласного перинатального центру.

Спочатку Марта Козенюк хотіла назвати синів на честь поліцейських, але нічого про них не знала, тож підібрала інші імена – Костик і Ростик.

Новонароджені двійнята почуваються добре, багато сплять і починають набирати вагу, бо народилися дуже маленькими.

Поліцейські себе героями не вважають, кажуть, що це просто їхній обов’язок.

«Дійсно, емоції переповнюють, подивившись на діток. Я радий, що ми допомогли цим людям, які потрапили у трішки скрутну ситуацію», – каже Сергій Гулько, патрульний поліцейський.

Керівництво поліції пообіцяло преміювати Івана та Сергія, поки ж вони отримали лише додатковий вихідний. А от родина Козенюків уже думає патрульних взяти за хресних батьків.