Вінницькі митці у Маріуполі облаштували «Свинячий плацкарт» та «виростили» на столі гусяче пір’я. Фото і відео

19 Новости Винницы

30 травня у Маріуполі завершився міжнародний мультидисциплінарний фестиваль StartUp ГОГОЛЬFEST. Митці з різних міст України у шести вагонах потягу створили АРТ-простір. Серед півсотні учасників були і вінничани. Один з них Олександр Никитюк, він працював на місці, як художник та один з кураторів проєкту.

«Вагони знаходилися прямо біля моря. Адже у Маріуполі залізна дорога проходить через місто, попід пляж. Вісім вагонів надала «Укрзалізниця». У шести облаштувати творчій простір. Один став для учасників за «хостел», ще в одному знаходилась охорона», — розповідає Олександр Никитюк.

Разом із Олександром до Маріуполя приїхали студентки Вінницького педагогічного університету: Дар’я Ружицька, Олександра Рубацька, Анастасія Мисловець. Спільно з художником з Олександром Харченко вони облаштували вхід до «Азов. Море мистецтва», так назвали вони свій об’єкт.

«А також у нас була зона «Шоколад», адже Вінницю асоціюють з ним. А ще «Свиняче купе», бо у дорогу чимало мандрівників беруть саме цей продукт. Та й помітив, якщо кудись їду і питаю, кому і що привезти, всі просять нашого сала. А ще створили локацію «Без назви». З села Кузьминці мені передали чимало гусячого пір’я. От з нього і створив арт-об’єкт. Пір’я – як символ подушок, спальних місць у потязі. Воно «проросло» через стіл – головний атрибут у купе», — продовжує Никитюк.

У Маріуполі Олександр Никинюк залишиться ще на кілька днів. Адже по завершенню фестивалю АРТи-факти, доведеться розібрати.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.