Вінницькі гімнастки виступили на «Кубку України з художньої гімнастики»

35 Новости Винницы

З 1 по 4 березня в місті Дніпро відбувся Кубок України з художньої гімнастики. Вінницьку область в груповій першості представляли дві команди. До складу команди, яка виступала за програмою майстрів спорту увійшли: Гоцуляк Анастасія (2004 р.н.), Ахтирцева Софія (2003 р.н.), Дмуховська Марина (2005 р.н.), Мазур Вікторія (2005 р.н.), Марцинківська Ліза (2005 р.н), Слободянюк Олександра (2004 р.н.). За програмою кандидатів у майстри спорту увійшли: Юсіфзаде Лейла (2007 р.н.), Дехтяр Ірина (2008 р.н.), Янчук Катерина (2008 р.н.), Оконська Софія (2006 р.н.), Клементьєва Катерина (2008 р.н.), Нарольська Ніка (2006 р.н).

«Підготовка займала дуже багато часу та сил, як для тренерів, так і для гімнасток, та ще й ускладнювалась відсутністю залу з високою стелею та постійним доступом до нього. Особливість групових вправ в тому, що тут один за всіх і всі за одного. Немає такого, що помилку зробив хтось, автоматично це означає, що помилилась вся команда», — каже головний тренер збірної команди області, Юлія Заплішна.

Збірна команда вінницьких гімнасток, призові місця не зайняла, але показала хороший результат, у порівнянні з минулими роками.

«Наша команда посіла 12 місце. На перший погляд цей результат може здатися не високим, але ми добре пам’ятаємо ті часи, коли Вінницька команда була 25-ю із 26. У порівнянні з минулими роками уже є успіхи та позитивні зрушення. В олімпійських видах спорту конкуренція завжди дуже висока, тим більше в Україні, де школа художньої гімнастики провідна у світі. Як кажуть в гімнастичних кулуарах: виграти міжнародний турнір набагато легше, ніж чемпіонат України! Художня гімнастика – один з найпрестижніших жіночих олімпійських видів спорту і на Вінниччині стає все більш популярною за останні роки. Сподіваємось, що і умови для її розвитку будуть більш сприятливі і ми зможемо показати кращі результати, а потенціал для цього у нас є», — зазначила віце-президент федерації з художньої гімнастики Вінницької області, заступник начальника управління фізичної культури та спорту Вінницької ОДА, Наталія Токар.

«Художня гімнастика представлена лише в міській ДЮСШ №1, там невелика ставка тренерів. У цьому році сподіваємося, що в обласній комплексній спортивній школі теж будуть введенні ставки для тренерів. Проблема ще й у тому, що для художньої гімнастики потрібні відповідні умови – це, перш за все, висота стелі. Єдиний зал, який діючий і відповідає цій нормі, знаходиться в головному управлінні Нацполіції на Ботанічній. Голова ОДА Сергій Борзов звернувся до керівництва Нацполіції, і вони виділили тричі на тиждень своє приміщення, щоб дівчата – члени збірної області мали можливість тренуватися», — говорить перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Наталя Заболотна.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info