Вінничанин під час святкування Дня народження стріляв з автомата і «вирубив» світло в Томашполі

28 Новости Винницы

В ході проведення спеціальної операції «Сирена» 14 березня поліцейські затримали вінничанина, який на святкуванні дня народження замість феєрверків здійснив вгору більше двадцяти пострілів з автомата та намагався втекти від поліції на автомобілі. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Чоловіка помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області.

Близько 20 години до поліції надійшло повідомлення, що біля місцевого кафе невідомий почав стріляти з автоматичної зброї, внаслідок чого пошкодив високовольтний електричний кабель. Це призвело до знеструмлення більшої частини Томашполя. Після цього хуліган з місця події втік на автомобілі «Порше Каєн».

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, для затримання озброєного зловмисника на території області вводилась в дію поліцейська операція «Сирена».

У результаті проведених оперативних та розшукових заходів працівники кримінальної поліції спільно з бійцями КОРДУ близько 23 години затримали підозрюваного на території смт. Агрономічне Вінницького району.

Ним виявився 35-річний мешканець Вінниці. Чоловіка затримали в процесуальному порядку згідно ст.208 КПК України. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Автомобіль «Порше Кайєн» поліцейські вилучили та помістили на арештмайданчик.

За попередньою інформацією, зловмисник перебував на святкуванні дня народження в кафе у смт. Томашпіль. Чоловік обурився, що під час свята не було феєрверків, тому на вулиці взяв з багажника автомобіля автоматичну зброю та почав стріляти вгору. Це призвело до пошкодження електричного кабелю і знеструмлення більшої частини населеного пункту.

Такі дії кваліфіковані слідством як умисне знищення або пошкодження майна, вчинене загальнонебезпечним способом згідно з ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України. За такий злочин може загрожувати до десяти років ув’язнення.

Наразі слідством готується матеріали для оголошення затриманому про підозру у вчиненні зазначеного злочину та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають. Всі обставини злочину встановлюються.