“Він алкоголік!”: Гучний скандал – просто у студії телеканалу. У Зеленського ш0кували – такого ще не було

374 Новости Винницы

У “Слузі народу” вирішили пояснити, чому Ігор Уманський хоче звільнитися з посади радника голови Офісу Президента Андрія Єрмака: мовляв, Уманський – алкоголік, і всі це знають.

Ігор Уманський говорить дивні речі, бо він – алкоголік. Таку неоднозначну заяву зробив заступник голови комітету.

Верховної Ради по бюджету і народний депутат від “Слуги народу” Олександр Трухін в ефірі “Свободи слова Савіка Шустера” 20 листопада/Уманський, нагадаємо, звинуватив владу у втраті адекватного сприйняття реальності й розтраті грошей з коронавірусного фонду – зокрема, на дороги. Радник Андрія Єрмака в Офісі Президента запевняв, що на “Великому будівництві” розікрали десятки мільярдів гривень.

Олександр Трухін, коментуючи ці слова Ігоря Уманського, розповів, що:

На боротьбу з COVID-19 з ковідного фонду виділено 32 мільярди гривень.

Інша справа – це 35 мільярдів гривень, які держава отримала завдяки рішенню Стокгольмського арбітражу.

Нагадаємо, у 2019 році Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги “Нафтогазу” щодо компенсації за недопоставлений “Газпромом” газ для транзиту.

За словами Трухіна, оскільки ці гроші надішли завдяки інфраструктурі, влада вирішила й скерувати їх саме на подальший розвиток інфраструктури.

“Пан Уманський, який пробув на посаді міністра фінансів рекордно короткий термін – це наша велика помилка”, – сказав Трухін.

“На жаль, пан Уманський просто алкоголік. Він страждає глибоким алкоголізмом, це правда. І тому людина не змогла поєднувати свої пристрасті з тим місцем робочим, куди його поставили…”, – сказав він.

За словами Трухіна, про алкоголізм Уманського знають і парламентарії, і співробітники міністерства фінансів.

Керівник Укравтодору Олександр Кубраков додав, що у цій ситуації виглядає так, наче Ігор Уманський просто ображений на когось чи на якусь ситуацію.

На ці слова резонно відреагував Савік Шустер: навіть якщо ці заяви Олександра Трухіна правдиві, це не означає, що Ігор Уманський говорить неправду.