Від чого залежить ціна токарних робіт

Від чого залежить ціна токарних робіт?

88 Новости Винницы

Виробництво деталей для автомобілів, промислового обладнання та багатьох інших складних механізмів найчастіше супроводжується виконанням токарних робіт. Вартість токарних робіт визначається цілим набором технологічних та господарських факторів. Найпоширеніші з них висвітлить цю статтю.

Від чого залежить ціна токарних робіт

Ціноутворюючі фактори

Вартість токарних робіт частково визначається кількістю виробів, які необхідно виготовити. Так при штучному виробництві витрати в перерахунку на одну деталь найчастіше виявляються набагато вищими за витрати на виготовлення партії. Інакше кажучи, тут простежується чинник економії від масштабу.

Також на вартість виконання токарних робіт впливає конструктивне виконання виробу. Чим складніше деталь, тим більше технологічних операцій потрібно виконати для її випуску. З іншого боку, чим простіше виріб, тим менше на її випуск буде витрачено часу і таких виробничих ресурсів як електрика, рідина, що охолоджує та ін.

Ще одним фактором, що впливає на вартість токарних робіт, виступає тип матеріалу деталі. Зокрема, вироби з податливих металів, що легко піддаються різанню та точенню, як правило, обходяться дешевше за аналоги, що виконуються з твердих сплавів.

Також на вартість токарних робіт впливає відсутність у деталі готового макета для верстата з ЧПУ. Зокрема, вироби, що виготовляються за ексклюзивними кресленнями та вимагають створення індивідуальної цифрової моделі з нуля, обходяться дешевше за аналоги, що виточуються за заздалегідь наданими шаблонами.

До чинників, що впливають вартість токарних робіт, також входить терміновість замовлення. Партії деталей, які потрібно виготовити оперативно, обходяться дорожче за ті, що випускаються у загальноприйняті терміни. Ще одним ціноутворюючим фактором є потреба у нанесенні на вироби маркування. Так, виготовлення деталей з унікальним серійним номером і логотипом замовника обійдеться дорожче за випуск аналогів, які не мають будь-яких розпізнавальних знаків. Ознайомившись із чинниками, що впливають вартість токарних робіт, ви обов’язково зможете оптимізувати постійні і змінні витрати, пов’язані з виробництвом заготовок і повноцінних металовиробів.

 

З приводу реклами пишіть на почту: allvin.com.ua@gmail.com