Вибори в Україні 26 жовтня результати

294 Новости Винницы

В Україні 25 жовтня пройшли вибори місцевих органів влади включаючи мерів міст. За даними ЦВК явка на місцевих виборах була одна з найнижчих за всю історію незалежної України і склала в середньому по країні 46,62 %. Традиційно найвищою явка була в Тернопільській та Львівській області понад 50%, а найнижчою була явка виборів у визволених регіонах Донецької області31,65% та Луганській області35,27%.

Вже відомі дані екзит-полів по основних містах України: Київ, Харків, Одеса, Дніпропетровськ, Львів, ІваноФранківськ, Херсон, Запоріжжя, Полтава, Кіровоград, Тернопіль, Чернігів, Вінниця і Чернівці.

Київ

За даними екзит-полу «Соціального моніторингу» в Києві серед мерів переміг Кличко40,4%, другий Бондаренко8,7%, а третій ексголова Києва Омельченко8,1%. Київ чекає другий тур виборів, в якому Кличко зустрінеться швидше за все представником від «Батьківщини» — Бондаренко. У Київраду проходять п’ять політичних партій: «БППСолідарність» — 28,3%, «Самопоміч» — 10,3%, «Батьківщина» — 10,1%, «Свобода» — 9,7% і «Єдність»8,5%.

Харків

Результати опитування Інституту Горшеніна» в Харкові на мерських виборах беззастережно виграв чинний глава міста Геннадій Кернес59,3%, представник «Самопомочи» Тараса Ситенка набрав — 16,4%, а Балута від блоку Петра Порошенка5,3%. У Харкові другого туру не буде, так як Кернес перемогу здобув ще в першому турі. У міськрада Харкова проходять партія Відродження (51,3%), Самодопомога (16,4%), Блок Петра Порошенка (6,9%).

Львів

У Львові в першому турі перемогу здобув чинний мер Андрій Садовий (48,6%), другий представник партії «Свобода» Руслан Кошулинський14,6%.

Одеса

В Одесі також швидше за все буде два тури виборів, так як в першому турі чинний мер Геннадій Труханов набрав (47,6%), друге місце займає кандидат від Блоку Петра Порошенка Саша Боровик (30,8%).

Дніпропетровськ

У Дніпропетровську згідно екзит-полу «Савік Шустер студія» Борис Філатов (КРІП) — 41,6%, Олександр ВілкулОпозиційний блок«) — 32%.

ІваноФранківськ

В ІваноФранківську в пером турі здобув перемогу кандидат від «Блоку Петра Порошенко» Ігор Насалик27,1%, друге місце Руслан Марцінків від «Свободи» — 25,4%.

Херсон

За даними екзит-полів у першому турі перемагає Володимир Ніколаєнко набрав — 26,5% голосів, друге місце посів кандидат від ВО «Батьківщина» Владислав Мангер14,3% голосів.

Запоріжжя

На виборах міського голови Запоріжжя перше місце дісталося Володимиру Буряку (22,9%), на другому місці Володимир Фролов18,9%, третє дісталося Ярославу Гришину з 17% голосів.

Полтава

Екзит-пол від БПП показав у другий тур виборів мера Полтави виходять колишній мер Андрій Матковський з 19,9% голосів і нинішній міський голова Олександр Мамай з 19,6% голосів.

Кіровоград

У Кіровограді згідно даних екзит-полу від Rеsearch & Branding Group лідирує кандидат від «Блоку Петра Порошенко» Андрій Райкович з 27,3% голосів. У другому турі він зустрінеться з самовыдвиженем Артемом Стрижаковым, який набирає 20,1% голосів.

Тернопіль

Проведене опитування показує, що вибори мера пройшли в один тур і переміг діючий мер Сергій Надал (ВО «Свобода«) з 59,9% голосів.

Чернігів

Проведене опитування показав перший результат чинному меру Олександру Соколову з результатом 35,4 % голосів, у другому турі він зустрінеться з Владиславом Атрошенко, який набрав 21,6% голосів.

Вінниця

За даними дослідження в першому турі у Вінниці перемагає чинний в.о. мера Сергій Моргунов, який набирає більше 50% голосів. Чернівці У Чернівцях за даними екзит-полу лідирує чинний глава Олексій Каспрук з 38,9% голосів, у другому турі конкуренцію йому складе Віталій Михайлішин набрав 23,9% голосів.