Вибираємо меблеві завіси

93 Новости Винницы

Що таке меблеві завіси і навіщо вони потрібні.

Тільки завдяки якісній меблевої фурнітури наші меблі мають привабливий зовнішній вигляд і високу функціональність. Мабуть, найбільша категорія фурнітури — це завіси для меблів.

Вибираємо меблеві завіси

У наш час купити таку фурнітуру дуже просто, вона продається практично в будь-яких господарських супермаркетах і невеликих спеціалізованих магазинах. А ще її можна купити в інтернеті. Але якщо ви ніколи не збирали меблі і не ремонтували, та й не стикалися з цим процесом, то у вас може бути проблемою вибір з величезного асортименту меблевої фурнітури, яка представлена ​​на сучасному ринку. У каталогах представлені не десятки, а сотні видів кожної моделі. І зауважте, призначення у них тільки одне — відкривати-закривати дверцята ваших меблів.

У цій статті спробуємо новачкам розібратися що до чого.

Почнемо з видів завіс.

Конструкції бувають трьох основних видів:

  • рояльна
  • карткова
  • чотирьохшарнірна.

Перші два види в наш час практично не використовуються. Їх застосовують в основному в місцях, де присутні відкидні елементи. В основному для дверцят в сучасних конструкціях використовують чотирьохшарнірні.

Далі визначаємося з якого матеріалу будуіт наші меблі. Так як для різного матеріалу роблять різні моделі завіс. Вони можуть кріпиться до ДСП, дерева, алюмінієвого профілю або скла. Помилитися у виборі або переплутати моделі для скла або ДСП неможливо. Вони дуже різні за формою і за способом кріплення.

Тепер, коли ми визначилися з матеріалом, слід визначиться з типом кріплення фасаду корпусу. Відповідно до цього вони мають різну назву.

  • Накладні — фасад щільно прилягає до корпусу закриваючи його торці.
  • Навпівнакладні — застосовуються в тих випадках, коли одне відділення корпусу доводиться закривати двома дверцятами.
  • Внутрішні — застосовуються в місцях, де фасад не накриває торці корпусу, а встановлюється з ним на одній площині, урівень.
  • Кутові — застосовуються в тих випадках, коли фасад кріпиться під кутом відмінним від 90 градусів. Це в основному кутові тумбочки або ящики.

Ось тут більшість новачків роблять помилку у виборі петель для меблів. Тому не соромтеся задавати питання менеджерам магазинів. Вони підкажуть що саме потрібно вибрати вам. І саме тому ми рекомендуємо інтернет-магазин меблевої фурнітури Фурнісет. У магазині працюють професіонали своєї справи і знавці не лише меблевої фурнітури, а й меблів взагалі!