В рамках програми «Велике будівництво» у 2020 році на Вінниччині збудовано і реконструйовано 15 об’єктів

44 Новости Винницы

Протягом 2020 року на Вінниччині збудували, капітально відремонтували та реконструювали 15 соціальних об’єктів. Серед них – школи, дитячі садочки, спорткомплекси та стадіони. Вінницька область цілком виконала обсяг робіт, запланований на 2020 рік в межах Програми Президента «Велике будівництво».

Про це йдеться на сайті Міністерства розвитку громад та територій України.

На реалізацію 15 проєктів було виділено 136,34 млн грн: з Державного фонду регіонального розвитку – 96,35 млн грн, з бюджетів органів місцевого самоврядування – 39,99 млн грн.

Дитячі садочки

Завдяки реалізації п’ятьох проєктів «Великого будівництва» у 2020 році в Вінницькій області створено комфортні умови у дитячих садочках для 2089 дітей.

1. Капітальний ремонт приміщення будівлі (корпус 2) дошкільного навчального закладу №7 «Ромашка» по вул. Космонавтів, 139, у м. Жмеринці

У дитсадку замінили перекриття та підлогу, зробили нову покрівлю, провели нові комунікації, встановили енергозберігаючі вікна та двері, утеплили стіни та фундамент. Також побудували велику актову залу, кімнати для відпочинку та гри, вбиральні та душові. Облаштували пандус для заїзду.

У дитячому закладі створено 50 нових місць для навчання та комфортні умови для безпечного перебування 1103 дітей для здобуття ними якісної дошкільної освіти.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 5,8 млн грн. Джерела фінансування – Державний фонд регіонального розвитку та місцевий бюджет.

2. Реконструкція будівлі з використанням енергозберігаючих технологій із утепленням фасаду та горищного перекриття дошкільного навчального закладу №1 по вул. Декабристів, 13 в м. Хмільник

У садочку утеплено фасад будівлі, встановлено енергозберігаючі вікна та двері, проведено благоустрій території.

Дитсадок став більш потужним. Додатково створено 150 нових місць. Відтепер 400 діток можуть відвідувати сучасний заклад з комфортними умовами для навчання і розвитку.

Бюджет проєкту – 9,8 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.

3. Реконструкція будівлі (термомодернізація) комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад №75 Вінницької міської ради» по вул. 600-річчя, 62 в м. Вінниця

У дошкільному навчальному закладі влаштували покрівлю, замінили дверні та віконні блоки, утеплили фасад та цоколь, обладнали вимощення, влаштували вентиляційні шахти та блискавкозахист. Провели ремонт та опорядження всіх входів до будівлі з заміною та влаштуванням козирків, замінили зовнішні евакуаційні сходи, влаштували люки-лази для виходу на горище та вимощення по периметру будівлі шириною 1500 мм. Виконали антикригову систему та облаштували головний вхід пандусом.

Новий сучасний садочок з усіма зручностями та сучасним дизайном може відвідувати 296 діточок.

Кошторисна вартість проєкту – 21,2 млн грн. Кошти передбачено з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.

4. Капітальний ремонт фасаду та покрівлі даху дошкільного навчального закладу ясел-садка «Сонечко» (корпус №1 та корпус №2) по вул. Гоголя, 3, в смт Теплик

У дитсадку «Сонечко» замінено покриття даху на металопрофіль, утеплено фасад будівлі, цоколю, фундаментів та перекриття, також влаштовано водовідведення (водостоки).

В оновленому закладі створено 50 нових місць для діточок. В садочку забезпечено комфортні та безпечні умови для перебування 220 вихованців.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 5,4 млн грн. Джерела фінансування – Державний фонд регіонального розвитку та місцевий бюджет.

5. Реконструкція будівлі поліклініки під дитячий садок по вул. Незалежності в смт Шпиків Тульчинського району

У ході реконструкції зроблено капітальний ремонт даху та будівлі харчового блоку і пральні, встановлено енергозберігаючі вікна та двері, проведено внутрішні оздоблювальні роботи. Виконано монтаж системи електроосвітлення, вентиляції, пожежної сигналізації і систем водопроводу та каналізації, електромонтажні роботи по мережах зовнішнього освітлення. Утеплено цоколь будівлі, забезпечено благоустрій території та встановлено сучасний дитячий майданчик.

Створено 32 нових місць для дітей дошкільного віку та 12 нових робочих місць для нянь і вихователів. Всього 70 дошкільнят відвідують гарний оновлений садочок.

Бюджет проєкту – 17,6 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.

Школи

У 2020 році у Вінницькій області створено комфортні умови у школах для 3242 учнів.

6. Будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у житловому кварталі №8 району «Поділля» в м. Вінниці

Побудовано надземну частину будівлі, їдальню на 250 посадочних місць, спортивне ядро, встановлено вікна та двері, внутрішнє опорядження стін. Прокладено внутрішні та зовнішні інженерні мережі. Забезпечено належний благоустрій прилеглої території. Влаштовано господарчу зону з окремим в’їздом з допоміжним спорудами (гараж, котельня, трансформаторна підстанція, майданчик сміттєзбірників).

1200 учнів мікрорайону «Поділля» відвідують нову сучасну школу, де створено всі умови для отримання якісної шкільної та позашкільної освіти.

Кошторисна вартість проєкту – 169,6 млн грн. Кошти передбачено з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.

7. Капітальний ремонт Іллінецького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа I—III ступеня — гімназія № 2» Іллінецької міської ради

У будівлі школи замінили покриття покрівлі, утеплили фасад, провели ремонт внутрішніх вбиральнь із забезпеченням умов інклюзивності, влаштували водовідведення та забезпечили благоустрій території.

Громада отримала затишний, сучасний освітній заклад, де забезпечено належні умови для навчально-виховного процесу 860 учнів.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 6,8 млн грн. Джерела фінансування – Державний фонд регіонального розвитку та місцевий бюджет.

8. Капітальний ремонт із впровадженням енергозберігаючих технологій загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня (початкова школа) по вул. Парковій, 18, у смт Оратів

В ході капітального ремонту в навчальному закладі утеплили стіни та підвал, влаштували утеплювач пароізоляції та захисну плівку на горішньому перекритті спортивного залу, замінили елементи водостічної системи з покрівлі будівлі, зробили ремонт вимощення біля всієї будівлі. Головний вхід школи облаштували пандусом.

Відтепер оновлену школу з комфортними умовами може відвідувати 560 учнів. Додатково створено 50 нових місць для навчання.

Бюджет проєкту – 5,0 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.

9. Капітальний ремонт будівлі опорного навчального закладу «Заклад загальної середньої освіти I—III ступеня № 2 імені Івана Богуна» по вул. Свободи, 154/2, у м. Ямполі з будівництвом спортивного майданчика

У школі утеплено фасад, облаштовано зовнішні відкоси вікон і дверей та відмощення, обладнано спортивний майданчик, зроблено ізоляцію трубопровідної системи опалення.

У сучасному навчального закладі з гарним дизайном покращено умови для навчання 622 учнів та забезпечено відповідні умови праці 75 працівників. Додатково створено 130 нових навчальних місць.

Кошторисна вартість проєкту – 10,5 млн грн. Кошти передбачено з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.

10. Реконструкція комунального закладу «Чернівецька загальноосвітня школа I—III ступеня № 2 Чернівецької районної ради» по вул. Мічуріна, 39, у смт Чернівці

Під час реконструкції школи замінили покрівлі приміщень навчальних корпусів, зробили водовідведення, відремонтували сходові площадки, замінили систему опалення та підлогу в коридорах і класах головного навчального корпусу, вирівняли стелі і стіни приміщення. У сучасному стилі оформили зовнішні стіни.

231 учень смт. Чернівці відтепер навчається в гарних та затишних класах.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 6,5 млн грн. Джерела фінансування – Державний фонд регіонального розвитку та місцевий бюджет.

Спортивна інфраструктура

У 2020 році 255 400 мешканців Вінницької області отримали змогу займатись спортом у комфортних умовах.

11. Реконструкція спортивного ядра закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №33 Вінницької міської ради» по вул. В. Порика, 20, в м. Вінниця

На території школи проведена реконструкція футбольного поля та бігових доріжок, будівлі роздягальні та глядацьких трибун на 198 місць, баскетбольного, волейбольного, тенісного та майданчиків з тренажерами і гімнастичним обладнанням, смуги перешкод тощо.

Наразі 5 тис осіб можуть повноцінно займатись різними видами спорту.

Бюджет проєкту – 29,0 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.

12. Будівництво стадіону на території Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу по вул. Нагірній, 13, в м. Вінниці

В обласному центрі побудовано сучасний спортивний стадіон з футбольним полем зі штучним покриттям, біговими доріжками, трибунами на 368 місць та таблом. На території закладу влаштовано освітлення, будівлю з побутовими приміщеннями. Стадіон оснащено сучасним спортивним обладнанням і устаткуванням.

Завдяки будівництву стадіону у Вінниці можна проводити змагання різних рівнів. Спортивним об’єктом може користуватись 15 тис осіб.

Кошторисна вартість проєкту – 30,6 млн грн. Кошти передбачено з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.

13. Реконструкція будівлі комунальної організації «Спорткомплекс «Здоров’я» по вул.Якова Шепеля, 23, в м. Вінниці

Внаслідок реконструкції будівлі спорткомплексу збільшено кількість приміщень, що будуть використовуватись за призначенням. Реконструйовано санітарно-гігієнічні приміщення, спортивну залу розмірами 30х18 м. Повноцінно функціонують інженерні мережі. Придбано спортивне обладнання та інвентар.

Вінничани отримали сучасний спортивний комплекс для зайняття спортом. Відвідувати його може 20 тис осіб.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 40,2 млн грн. Джерела фінансування – Державний фонд регіонального розвитку та місцевий бюджет.

14. Капітальний ремонт міського стадіону ДЮСШ «Авангард» по вул. Незалежності, 52 а, в м. Калинівка

На території стадіону зроблено капітальний ремонт спортивного майданчика, бігових доріжок, волейбольного поля. Облаштовано трибуни для глядачів на 156 місць та місць для людей з обмеженими можливостями, встановлено огорожі.

Громада отримала оновлений стадіон для зайняття різними видами спорту. Проєкт має вплив на 200 300 чоловік населення.

Бюджет проєкту – 7,9 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.

15. Реконструкція спортивного майданчика під мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту комунального закладу «Немирівський спортивний комплекс» Немирівської міської ради по вул. Соборній, 78, у м. Немирові

У м. Немирові влаштували мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту з трибунами на 52 місця, 2 лавами для запасних. На території об’єкту забезпечили належний благоустрій.

На спортмайданчику може займатися ігровими видами спорту 15 100 осіб.

Кошторисна вартість проєкту – 6,0 млн грн. Кошти передбачено з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.