В Калинівці на даху будинку «сплели» з кабелів небезпечне інтернет-павутиння. Фото

20 Новости Винницы

У Калинівці мешканці багатоповерхівок почали масово скаржитися на те, що квартири на верхніх поверхах під час дощів підтоплює. Протягом року місцеві комунальники отримали 70 таких заяв. Кілька з останні від жителів з вул. Пертушова, 1. Коли працівники піднялися туди на обстеження, то були шоковані. Кабелі подачі Інтернету невідомі розкидали по всьому технічному поверсі, й навіть через вентиляційні шахти. А контактів та інформації про те, хто є власником та хто обслуговує дану мережу — немає.

Про це повідомляє Калинівська громада.

«Один з інтернет-провайдерів Калинівки, порушуючи всі правила безпеки, перетворив дах будинку на вибухівку повільної дії. Річ у тому, що кабелі були розкидані по всьому технічному поверсі будинку, ці ж кабелі протягнуті через вентиляційні шахти, через самовільно вибиті у даху отвори, при цьому не було ніякої ізоляції, що передбачено правилами безпеки. Щитові, у яких є кабелі під напругою, не зачинені на замок й до них також вільний доступ. На антени, які встановлені на даху, немає жодних дозволів та технічної документації. Жодних контактів та інформації про те, хто є власником та хто обслуговує дану мережу», — каже директор комунального підприємства «Керуюча компанія «Житловик» Віталій Шатов.

Працівники комунального підприємства встановлюють хто є власником обладнання, яке виявили на даху будинку. У випадку, коли не вдасться встановити особу власника, або ж той відмовиться виправити усі свої недопрацювання та компенсувати шкоду, яку завдав будинкові, усе обладнання буде демонтоване.

«Хочу звернутися до власників квартир багатоповерхових будинків, — продовжує Віталій Шатов. – При укладанні договору з інтернет-провайдером поцікавтеся чи не завдадуть його дії шкоди вам і вашому будинку. У випадку із будинком по вулиці Першутова ми маємо лише пошкоджений дах, а могло б і виникнути закорочення проводів, які незахищені та хаотично розкидані по даху, і як наслідок – пожежа. Також прохання до калинівчан, які самостійно встановлюють антени на даху, згідно «Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій», забороняється кріпити до димарів радіо- і телеантени. Наші працівники продовжать перевіряти дахи багатоповерхівок й у разі виявлення порушень обладнання буде демонтуватися, а на порушників очікуватиме адміністративне покарання», — констатує директор комунального підприємства «Керуюча компанія «Житловик» Віталій Шатов.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info