В головного лікаря зарплата 160 тис гривень в місяць і в медсестер 5 тисяч. Що про це каже Борзов

19 Новости Винницы

Під час прес-конференції голови Вінницької облдержадміністрації Сергія Борзова журналістка запитала, чому в медсестер і санітарок, які працюють в лікарнях, низькі зарплати.

Сергій Борзов у відповідь розмір зарплати одного з головних лікарів і пояснив, що лікарні самостійні комунальні підприємства, які фінансує НСЗУ.

Рішення про встановлення зарплат в лікарнях приймають самостійно.

«В головного лікаря Могилів-Подільської окружної лікарні інтенсивного лікування 160 тисяч гривень в місяць зарплата. В молодшої медсестри, десь 5,5 – 6 тисяч гривень в місяць. Це великий «перекос», так не має бути. Але формування зарплати не залежить від нас (облдержадміністрації – ред.). Є пакети НСЗУ, які дозволяють лікарням заробляти. В нас немає жодної лікарні, яка працювала б «в мінус». Всі витрати покриває Національна служба здоров’я України. Головний лікар може собі зробити зарплату 80, а не 160 тисяч гривень, а 80 дати медсестрам. Якщо в нього буде 60 тис гривень, теж «не вмре», — прокоментував Сергій Борзов.

Нагадаємо, це не єдиний випадок, коли в головного лікаря зарплата в сто тисяч.

Від редакції додамо, що на розгляді Верховної Ради є законопроект №3952, яким передбачено внести зміни до законодавства і зробити відкритою інформацію про зарплати керівників комунальних компаній. Зараз відкрита інформація про зарплати керівників лише державних компаній.