Уряд знизив ціну на газ до 6.99 грн за куб для споживачів

28 Новости Винницы

Кабінет міністрів встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину.

Про це у своєму Телеграм-каналі написав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, вище, ніж 6,99 грн за куб, постачальники газу не зможуть піднімати ціну.

«За дорученням Президента України Уряд ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Вище, ніж 6,99 грн за куб постачальники газу не зможуть піднімати ціну. Це рішення дасть змогу знизити ціну на газ для українців в середньому на 30%.

Підкреслю, що встановлена Урядом ціна є нижчою на 1,5 грн за куб від тієї, яка була у 2018-2019 роках. У зимові місяці тих років платіжки в середньому становили 2,5-3 тисячі гривень. Або 75% від тодішньої мінімальної зарплати. Встановлена нами ціна (6,99 грн/куб) означає, що за такого ж споживання середня платіжка буде приблизно на 500 грн меншою. І становитиме приблизно 40% від мінімальної зарплати», – йдеться у дописі Дениса Шмигаля.

Важливо: кожен споживач може брати будь якого з постачальників газу, яких в Україні понад 50.

Детальні інструкції, як змінити постачальників без клопоту ТУТ.

Як повідомляла , за ініціативи президента ухвалено рішення про зниження ціни на газ в платіжках на понад 30%.

11 січня у чотирьох населених пунктах у Вінницької області люди виходили на мирні акції протесту проти зростання тарифів на житлово-комунальні послуги.

Відомо, що з січня 2021 року ціна на природний
газ для населення Вінниччини, які є споживачами «Вінницягаззбут», становить
9,89573 грн за 1 кубічний метр. Вартість доставки 2,016 за 1 кубічний метр.

Тарифи газопостачальних підприємств, які встановлено на січень 2021 року (ціни вказані з ПДВ, але без урахування вартості розподілу. Адже за доставку газу споживачі сплачують облгазам напряму):