День фермера

Українські фермери отримали своє свято: як і коли відзначати

252 Новости Винницы

Президент Володимир Зеленський ввів в Україні нове свято. Відзначається, що тепер 19 червня кожного року буде відзначатися День фермера. При цьому підкреслюється, що дане рішення вже схвалив Кабінет міністрів.

Кабмін України схвалив проект указу президента про встановлення в Україні Дня фермера.

З червня Кабінет міністрів на своєму засіданні схвалив проект указу президента про встановлення в Україні свята — Дня фермера, який буде щорічно відзначатися 19 червня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Молочна ферма «Молоко вітчизни» – це якісний вітчизняний виробник молока який має великі потужності виробництва. Якість молока перевищує навіть показники ДСТУ 3662:2018.

Чому саме 19 червня?

У пояснювальній записці Кабміну зазначено, що в цей день в 2003 році був прийнятий Закон про фермерське господарство.

Таким чином, українські аграрії отримали ще одне свято на додаток до професійного Дня працівника сільського господарства, який з 1993 року відзначається щорічно в третю неділю листопада.

19 липня в США відзначають День звільнення робочих. Так в липні відмічається День Конституції України, він припадає на 28-е число. Раніше говриться, що після голосування по виправданню в ході третього за день внесеного робочого дня Верховна Рада 31 березня 2020 року український Парламент уклав закон, легітимізуючий продаж сільськогосподарських підприємств та відомий 19-річний мораторій у своїх продажах на сільськогосподарському ринку.

Хто такі фермери?

Це категорія підприємців в сільському господарстві — орендарі чи власники землі, які ведуть свій бізнес сім’єю або використовують найману робочу силу. Фермери займаються виробництвом, переробкою і реалізацією сільськогосподарської продукції. В фермерське господарство можуть входити члени сім’ї та інші громадяни, які працюють спільно. Головою господарства вибирають одного з його членів, який представляє інтереси господарства у відносинах з іншими бізнес-структурами, громадянами або держорганами.

Скільки в Україні фермерів?

У документі-поясненні Кабміну наголошується, що зараз в Україні зареєстровано 47 тисяч суб’єктів за організаційно-правовою формою «фермерське господарство». Це 62% від загальної кількості суб’єктів, зайнятих в аграрній галузі.