У Вінницькому районі чоловік зробив озеро, його притягли до адміністративної відповідальності

27 Новости Винницы

На території Вінницького району в селі Переорки виявлено порушення вимог природоохоронного законодавства. Місцевий житель без необхідних дозволів облаштовував озеро – зняв верхній шар ґрунту.

Про це повідомляє Держекоінспекція у Вінницькій області.

На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшов лист про порушення вимог природоохоронного законодавства на території селищної ради.

Виїхавши на місце, представником контролюючого органу встановлено, що жителем с. Переорки Вінницького району за допомогою спецтехніки проведено земляні роботи із облаштування водойми. Під час робіт було знято та перенесено поверхневий шар ґрунту, який заскладований біля струмка, без спеціального дозволу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері здійснення державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі. Також порушено режим обмеженої господарської діяльності в межах прибережно захисної смуги, що є порушенням вимог природоохоронного законодавства.

«За результатами виявленого порушення громадянина притягнуто до адміністративної відповідальності та роз’яснено вимоги природоохоронного законодавства України», — зазначено в повідомленні.