У Вінницькій області за минулу добу вакцину проти коронавірусу зробили 440 осіб, всього вакциновано 2660 вінничан

54 Новости Винницы

У Вінницькій області станом на 15 березня першу вакцину проти коронавірусу отримали 2660 осіб. За минулу добу щеплення провели 440 вінничанам. Всього з початку кампанії з вакцинації в Україні щеплено 62 083 особи, всі вони отримали 1 дозу вакцини.

Про це повідомляє Вінницька обласна державна адміністрація.

Нагадаємо, протягом останніх тижнів на Вінниччині фіксують стрімке зростання хворих Covid-19. Лише за минулу добу зареєстровано 924 випадків, 16 пацієнтів померли. Станом на ранок 15 березня завантаження «ковідних» лікарень трохи вище 70 відсотків.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року.

Станом на 12 березня на Вінниччині вакцинувалось 1800 медичних працівників. Вже почали формувати списки інших пріоритетних груп.

Вакцинація відбувається в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Розподіл проведених щеплень за регіонами за минулу добу виглядає так:

Дізнавайтеся більше про заходи протидії COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.