У Вінниці європейці вчили операторів служби «102» комунікації з іноземцями

26 Новости Винницы

У Вінниці 8-9 квітня проходив тренінг для операторів служби поліції «102» щодо підвищення ефективності прийняття та опрацювання повідомлень про правопорушення або події, зокрема, від громадян іноземних держав. Тренінг організований Національною поліцією України за підтримки провідних фахівців Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області.

Участь з заході взяли англомовні оператори служби «102» Головних управлінь Національної поліції Вінницької, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Одеської областей.

Під час навчання представники міжнародної місії познайомили учасників тренінгу з організацією роботи щодо прийому та опрацювання повідомлень про правопорушення, яка діє в країнах Європи. На тренінгу йшлося про способи ефективної комунікації при надходженні звернень від громадян, зокрема іноземців, правила якісного сервісу при обслуговуванні заявників.

Як зазначив тренер з загальних питань правоохоронної діяльності Консультативної місії Європейського Союзу Брендан Харкнес, під час тренінгу особлива увага зосереджена на вивченні кількох концепцій, серед яких концепція емпатії та співчуття, а також захист прав людини та гендерна рівність.

Під час практичних занять учасники тренінгу відпрацювали алгоритм дій за різними робочими сценаріями, навчались швидко перелаштовуватись, коли надходить дзвінок англійською мовою та ознайомилися з іноземними специфічними термінами для опису різного виду правопорушень.

За словами старшого інспектора з особливих доручень Департаменту управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олександра Когута, такі тренінги пройшли майже 80 операторів служби «102» з усіх областей країни.

По закінченню навчань працівники поліції отримали сертифікати про успішне завершення навчання.