У Вінниці виготовляють каші для зміцнення імунітету

52 Новости Винницы

У Вінниці виробник товарів для здорового харчування налагодив випуск каші для зміцнення імунітету. Також розробили зерносуміші для діабетиків і «кашу для інтелекту».

Про розповів засновник компанії-виробника Олексій Вартаньян «Укрінформу».

«Ми задумали виготовляти таку продукції ще до пандемії, а в період тотальної захворюваності на COVID-19 вона стала надзвичайно актуальною. Людям в такий час потрібно харчуватися правильно, і їжа має бути корисною. Тому й почали виготовляти зерносуміш, яка сприяє зміцненню захисних сил організму. Її рецептуру для нас розробила фаховий дієтолог», — повідомив Вартаньян.

За його словами, каша для зміцнення імунітету – це зерносуміш, до складу якої входять ячмінні та кукурудзяні крупи класу «Екстра», а також рослинні добавки, вживання яких зміцнює імунітет.

Вона, зокрема, збагачена клітковиною завдяки додаванню коноплі, амаранту, кунжуту і кмину. А пряно-ароматична суміш (паприка червона та зелена, гірчиця біла ціла, цибуля ріпчаста та зелена, морква, коріння пастернаку і петрушки, часник і томати) забезпечують наявність необхідних для посилення захисних функцій організму вітамінів і мікроелементів.

Готувати кашу для імунітету можна як зазвичай на плиті, так і в мультиварці, споживати, за бажанням, з додаванням вершкового масла.

«Чому саме каші? Бо це, як правило, третій за частотою споживання, після картоплі та макаронів, продукт. Наші споживачі хотіли, щоб корисні добавки, які або не мають смаку, або він занадто виражений, йшли разом із чимсь, що їх збалансовує. І щоб дітей можна було «підманути» на їх уживання», — зазначив директор ТОВ «Мак-Вар Екопродукт».

Олексій Вартаньян додав, що каша для зміцнення імунітету схвалена експертами ГО «Європейський інститут здорового харчування» і рекомендована до вживання як продукт з корисними властивостями.

Окрім цієї каші, підприємство виготовляє ще п’ять видів зерносумішей з рослинними добавками, які покращують окремі функції організму людини. Так, для діабетиків дієтологи на замовлення підприємства розробили рецептуру каші «Інулін», для людей інтенсивної розумової праці – «кашу для інтелекту», спортсменам і людям, які працюють фізично, — каша, спрямована на виробництво організмом енергії, є також каші для забезпечення балансу корисних речовин у тілі людини та його омолодження. Наразі каші вже надійшли у продаж в торговельні мережі Вінниці.