У Вінниці співробітника банку підозрюють в привласненні понад 500 тисяч гривень

20 Новости Винницы

13 лютого співробітнику одного з банків Вінниці оголосили підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України. 32-річного чоловіка, який працює на посаді менеджера по роботі з клієнтами, підозрюють в привласненні понад 500 тисяч гривень вінничан.

Про це повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Вінницької області.

Як йдеться в повідомленні, слідчі Вінницького районного управління поліції спільно з працівниками відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області ДКП Національної поліції викрили вінничанина, який протягом 2017-2019 років, маючи доступ до автоматизованої системи банківського обслуговування, вніс несанкціоновані зміни та привласнив понад півмільйона гривень із депозитних рахунків клієнтів.

В поліції повідомляють, що зловмисник підробляв заяви клієнтів банку про видачу готівки після закінчення строку їх депозитів та отримував в касі гроші.

Слідчі оголосили правопорушнику про підозру у вчиненні 37 злочинних епізодів, передбачених ч. 2 ст. 185 (крадіжка), ч. 3 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. За вчинення таких злочинів підозрюваному загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, правоохоронці