У Вінниці провели мирну акцію присвячену правам жінок. Фото 

36 Новости Винницы

8 березня у Вінниці провели акцію присвячену гендерній рівності. Біля Водонапірної вежі, що у центрі міста, зібрались кілька десятків людей. Організатори цією подією намагалися привернути увагу суті свята, яке сьогодні відзначають. А також нагадати про права, роль жінки у суспільстві та обговорити насильство у родині.

«Особисто я мати двох дітей та щаслива дружина. Тут сьогодні сказати за те, що мені болить. Я хочу сказати за репродуктивні права наших жінок. Хтось може сказати, що ці права ніхто не порушує. І власне немає за що боротися. Але, ми маємо таке явище, як акушерське насилля у пологових будинках. Ми маємо низький рівень обізнаності серед жінок щодо своїх акушерських прав. І ви знаєте, ця проблема не лише жінок. А і їх чоловіків. Їх партнерів в цілому. Тому, я вийшла сьогодні сюди. Батьки, вони ж разом народжують дитину. Тому, якщо страждає партнерка зазнаючи певних притиснень, це стає і проблемою її партнера, який не може її захистити. А ще, я тут для того, щоб розповісти та згадати справжню сутність цього дня. Адже, ніяке це не свято. Святом воно стало за пропаганду у радянські часи. Тоді було вигідно перекваліфікували справжню сутність тому, що є от жінка, даймо їй вихідний та зробимо для неї свято. Насправді у цивілізованому світі, цей день у який говорять про права жінок. А жіночий день можна святкувати в Україні можна чи не кожного дня.Тому, що жінкою жінка є завжди. А право вибору, коли та що відзначати, у кожної людини також є завжди», — зауважила одна з учасниць Катерина Шрамко.

На акції також були присутні чоловіка. А правопорядок забезпечувала Поліція діалогу.

«Ми тут знаходимося для забезпечення порядку під час проведення даного заходу. Так, як до поліції надійшло повідомлення від організаторів про проведення цього заходу. Тому ми й тут. Як і на будь-якій іншій акції, яка проходить у Вінниці», — Костянтин Москалюк, начальник відділу превенції Вінницького районного управління.

За годину мирна акція завершилась, а її учасники розійшлися.