У Вінниці проведуть панахиду за героями російсько-української війни, які загинули у цьому році

32 Новости Винницы

О 18 годині 29 грудня у вінницькому у Спасо-Преображенському кафедральному соборі ПЦУ (вул. Соборна, 23), відбудеться поминальне богослужіння за загиблими героями російсько-української війни.

Повідомляє Вінницько-Барська єпархія ПЦУ.

«Український інститут національної пам’яті (УІНП) спільно із Православною Церквою України (ПЦУ) та Міністерством у справах ветеранів започаткували вшанування Українських Героїв, які загинули на російсько-українському фронті в боях за незалежність України. Так вшанують пам’ять воїнів Українського війська (ЗСУ, НГУ, СБУ та інших структур, залучених до виконання завдань операції Об’єднаних сил), що загинули протягом 2020 року», — йдеться у повідомлені.

Ініціатори прагнуть віддати шану Українським Героям, що загинули у боях з російськими окупантами і проросійськими сепаратистами.

«А ще згуртувати громадськість довкола пам’яті про загиблих військовослужбовців, вкотре нагадати суспільству правду про російську агресію, долучити до вшанування полеглих Героїв широке коло небайдужих патріотичних мешканців краю. Маємо розуміти, що триває російсько-українська війна. У цій війні російський агресор використовує величезний арсенал методів боротьби, особливо у інформаційній та світоглядовій сферах, водночас діє надзвичайно підступно. Маємо не забувати наших сучасних героїв російсько-української війни, що віддали життя захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» — наголосив начальник Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Богдан Галайко.

Організатори: Вінницько-Барська єпархія Православної Церкви України, Центральний міжрегіональний відділ Українського інституту національної пам’яті, Відділ у Вінницькій області Міністерства у справах ветеранів України.