У Вінниці отримали щеплення понад 100 військових медиків

34 Новости Винницы

У Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону триває вакцинація особового складу від коронавірусної інфекції COVID-19. Першу дозу вакцини CoviShield отримали понад 100 осіб.

Про це повідомляє АрміяInform.

Вакцинацію проводять цивільні медики за підтримки департаментів охорони здоров’я Вінницької міської ради та обласної державної адміністрації.

«Потрібно розуміти, що вакцинація допомагає запобігти хворобі або полегшити її перебіг. Тому щеплення є найефективнішим шляхом до утворення колективного імунітету від COVID-19. Усі ми хочемо повернутися до звичного життя без обмежень і заборон. І вакцинація є найдієвішим для цього способом», — зауважив начальник ВМКЦ ЦР полковник м/с Сергій Пашковський.

Перед вакцинацією кожна особа, якій робили щеплення, підписала Інформовану добровільну згоду.

«Спочатку мене оглянув терапевт: виміряв температуру тіла та тиск, розпитав про хронічні захворювання, наявність алергічних реакцій, поцікавився проблемними питаннями, пов’язаними зі здоров’ям. Сама процедура — швидка та безболісна. Наразі почуваюсь добре. Раджу всім за першої нагоди отримати щеплення, адже це убезпечить і вас, і ваших рідних від страшної хвороби, якою є COVID-19», — розповів полковник Микола Поплавський.

Нагадаємо, першою у Вінницькій області вакцину від коронавірусу отримала сімейна лікарка. На Вінниччині заплановано вакцинувати близько п’яти тисяч медиків.

Українці можуть записатися в чергу на вакцинацію через портал «Дія». Як це зробити – читайте ТУТ.

, фото АрміяInform.