У Вінниці на Різдво відкрили одразу два нових «М'ясомаркети» МХП

53 Новости Винницы

У Вінниці 25 грудня МХП разом з місцевим партнером відкрили одразу два спеціалізовані магазини, де представлений великий асортимент гастрономії. Покупців зацікавить не тільки м’ясна продукція, а й великий вибір бакалії, напоїв, хлібобулочних, молочних товарів та приправ до страв на будь-який смак. За традицією особливістю таких «М’ясомаркетів» є те, що допомагати з вибором покупцям будуть не звичайні продавчині, а кваліфіковані м’ясні сомельє.

У жовтні вінничани вже познайомилися з першим «М’ясомаркетом», який було відкрито на проспекті Коцюбинського. Наразі мережа розширюється. На Різдво відкрито магазини на вул. Київській, 2, та вул. Зодчих, 10.

Ідея створення мережі «М’ясомаркетів» виникла не випадково. Агрохолдинг МХП відомий завдяки продукції «Наша Ряба», «Легко», «Бащинський», «Секрети Шефа» у 2020 році повідомив про свою трансформацію у кулінарну компанію. «М’ясомаркети» — один з цих кроків. До речі, саме у нашій області знаходиться Вінницька птахофабрика МХП — найбільша в Україні та в Європі.

Наразі мережа нараховує більше 40 магазинів та має намір розширятися ще більше.

Приміром у «М’ясомаркеті» на Київській на відкритті вирішили приємно здивувати відвідувачів ароматною шаурмою. Аби надати страві справжній східний смак та колорит, до її приготування в магазині підійшли професійно.

«Родзинкою» нам відритті магазину на Зодчих стала дивна фігура, яку називають Міс ЧіКо. Кажуть, що перша згадка про Міс ЧіКо датується ще 1820 роком. За легендою, бідна мешканка вигаданого міста Наварро приготувала іспанському купцеві овочевий омлет з усіх продуктів, що змогла знайти в будинку. Асортимент був небагатий — перець, цибуля та кілька яєць, але купцеві страва припала до смаку. Натомість він передав біднячці в подарунок Міс ЧіКо, щоб її сім’я завжди була ситою і отримувала широке розмаїття продуктів та жила в достатку.

Адже Міс ЧіКо здатна виконати будь-яке м’ясне бажання, якщо три рази почухати лівою долонею її дзьоба… Легенда цікава, і навіть не важливо, наскільки правдива…

«Як потенційні інвестори, ми плануємо розвивати мережу «М’ясомаркетів», аби наші гості завжди мали вибір якісною та свіжої продукції. Головною особливістю наших магазинів я вважаю наявність м’ясних сомельє, які розкажуть і що приготувати на вечерю, і з чого саме. Більш того, ми пропонуємо також готові страви, які потрібно лише розігріти. Хоча особисто мені більш подобається, коли дружина готує. Адже це створює певну атмосферу в оселі. Тому я вибираю яловичину, а в нас вона ферментована, м’якенька. Після смаження тане в роті», — розповідає підприємець Максим Бодачевський, який разом з МХП відкрив два «М’ясомаркети».

За його словами, найближчим часом мережа магазинів саме у Вінниці збільшуватиметься. У планах відкрити ще як мінімум три такі крамниці. Адже, Максим вважає, що формат «М’ясомаркетів» як зручного магазину біля дому, буде тільки набувати популярності.

«М’ясомаркет» — нова філософія сервісу. Це магазин, який дарує частинку щастя. М’ясні сомельє у першу чергу є експертами, які знають про м’ясо абсолютно усе – від вирощування до приготування страви. До наших відвідувачів ми застосовуємо індивідуальний підхід, консультуємо його у частині підбору соусу чи спеції, який більш смакує до певного м’яса», — пояснює шеф-сомельє Ольга Соломаха.

Аби не розказувати «на пальцях» пані Ольга запросила до прилавку та показала на здавалося б нічим не особливі курячі сердечки.

«Є чудова швидка страва. До сердечок додається шпінат і вершки. Дуже смачно… Чи приміром свинячим реберцям «пасують» чудові соуси, які теж представлені в асортименті товару. У соусі «Барбекю» маринуються реберця кілька годин. Потім додається розмарин, часник і ставиться в духовку на півгодини», — розповідає шеф-сомельє.

І такими рецептами м’ясні сомельє ділиться з кожним, хто цінує смак, якісну продукцію та любить посмакувати м’ясними стравами. Зайшовши на кілька хвилин до «М’ясомаркету» майже не можливо вийти з пустими руками та порожніми думками, адже в голові засядуть кілька смачних рецептів вишуканих страв з найкращим м’ясом та спеціями.