У Вінниці на 45-му заводі буде новий керівник: Гусєв подякував Чумаку і запропонував іншу посаду

20 Новости Винницы

Генеральний директор ГК «Укроборонпром» Юрій Гусєв під час робочого візиту на 45-й експериментальний механічний завод у Вінниці 16 лютого повідомив про зміну керівництва на держпідприємстві.

«Я хочу подякувати Миколі Федоровичу за його багаторічну роботу. Кажуть, що ми могли втратити це підприємство, а Ви його відстояли. Микола Федорович багато років присвятив цьому підприємству і я хочу відзначити його відзнакою «Укроборонпрому», — сказав Юрій Гусєв

Юрій Гусєв запропонував Миколі Чумаку стати радником з питань розвитку підприємства.

Керівника 45-го експериментального механічного заводу призначать після проведення конкурсу.

Нагадаємо, на 45-му заводі виготовили найбільшу автоцистерну, яку передадуть для Національної гвардії. Цистерна завбільшки, як пів вантажного вагону і має 3 резервуара, що дає змогу одночасного перевезення різних видів палива.

В 2019 році на вінницькому 45-му заводі впровадили нову розробку – авіазаправники.

Про інші зміни, які відбудуться на 45-му заводі, читайте в наступному матеріалі .

Довідково

45-й експериментальний механічний завод у Вінниці входить в Державний концерн «Укроборонпром». Підприємство здійснює виробництво, ремонт й технічне обслуговування технічних засобів транспортування, заправлення, перекачування й зберігання нафтопродуктів. У Вінниці завод функціонує з вересня 1943 року та спочатку мав профіль ремонтного. В 1950 році підприємство перепрофілювали на машинобудівне.

В березні 2014 року завод було залучено до виконання військового замовлення з відновлення й ремонту техніки й військового майна збройних сил України, кількість робітників заводу збільшено на 120 осіб й вона склала майже 450 осіб. Після початку війни на сході України обсяг робіт з виконання оборонного замовлення було збільшено.