У Вінниці мешканці багатоповерхівки зекономили тисячі гривень на паркані з піддонів. Фото

61 Новости Винницы

Мешканці п’ятиповерхівки, що по вулиці Станіславського у Вінниці, зекономили не менше 5 тисяч гривень на облаштуванні паркану між під’їздами. Напередодні вони вирішили, що хочуть висадити на зеленій зоні, що під будинком, кущі ягід та квіти. Та через те, що чимало перехожих засмічують територію, а деякі вигулюють хатніх тварин, ділянку запланували огородити.

«Підрахували, якщо замовити декоративний парканчик з бетону, ці 20 метрів нам обійдуться у 5 тисяч гривень. Для мешканців одного під’їзду це забагато. Тому вирішили шукати альтернативний варіант. І я згадав, що на роботі, де працюю, є нікому непотрібні піддони, які залишаються після вивантаження. Вони та стали гарним матеріалом для облаштування паркану. Аби його змайструвати, з кількома ініціативними мешканцями об’єдналися. Я привіз з десяток піддонів. Кошти були витрачені лише на придбання дерев’яних брусків, які є опорою конструкції», — розповідає нам Ігор Самборський, місцевий житель та старший по будинку.

Наразі жителі під’їзду колективно вирішують, у який колір будуть фарбувати свій паркан.

«Хтось пропонує різноколірний зробити. Адже висаджувати кущі з ягодами будемо для дітей, аби мали вітаміни. А хтось пропонує зробити однотонним, під натуральну деревину. Аби був естетичний дизайн. Тим часом поки дискусія продовжується, сусіди з наступного під’їзду, коли побачили готову роботу, також захотіли собі такий паркан », — посміхається Ігор.

З залишків піддонів та інших, які він ще планує привезти з роботи, Ігор з сусідами-однодумцями планують змайструвати декоративного млина.