У Вінниці Епіфаній провів богослужіння на честь Пасхи та привітав Симеона з ювілеєм його Архіпастирського служіння

57 Новости Винницы

4 травня 2021 року у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці відбулося урочисте богослужіння на честь Пасхи Христової та з нагоди 25-річчя архієрейської хіротонії керуючого Вінницько-Барською єпархією ПЦУ митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Божественну літургію очолив Предстоятель Православної Церкви України, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Про це повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви.

Його Блаженству співслужили митрополити: Вінницький і Барський Симеон, Вінницький і Брацлавський Роман, Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, Переяславський і Вишневський Олександр; архієпископи: Чернівецький і Хотинський Герман, Тернопільський і Бучацький Тихон; єпископи: Володимир-Волинський і Турійський Матфей, Харківський і Богодухівський Митрофан, Житомирський і Овруцький Паїсій та Одеський і Балтський Павло.

По завершенню Літургії та хресної ходи навколо собору Блаженніший Митрополит Епіфаній привітав Владику Симеона з ювілеєм його Архіпастирського служіння. Блаженніший Владика зазначив, що: «в цей святковий день ми зібралися, щоб відзначити ювілей – чверть століття архієрейської праці митрополита Симеона з розбудови помісної Української Церкви. Владико, Ви чимало трудитеся і Бог сподобив Вас багатьох успіхів. Тож нехай Господь посилає Вам міцне здоров’я та сили і надалі достойно виконувати архіпастирські обов’язки». Також Предстоятель відзначив митрополита Симеона орденом святого великомученика Юрія Переможця і подарував богослужбову просфору та панагію на молитовну пам’ять.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.