У Вінниці для школярів пролунав останній дзвоник. Фоторепортаж

78 Новости Винницы

4 червня у вінницьких школах для 1 — 10 класів пролунав останній дзвоник. Від завтра в учнів розпочинаються офіційні літні канікули. З яким настроєм школярі залишають школу та як в умовах карантину відбулась святкова лінійка, дивіться у фоторепортажі .

Гарно вбранні та з квітами у руках, школярі та їх батьки поспішають на урочисту лінійку. Останній дзвоник у школі-гімназії №17 відбувається на відкритому повітрі. Діти на подвір’ї, батьки споглядають за парканом. В зв’язку із карантинними обмеженнями святкову програму довелось скоротити – замість танців та співів провели лише нагородження кращих школярів та переможців олімпіад.

«Початкова школа в нас окремо в класах проводить свято. А на лінійку загальну ми зібрали 5 — 10 класи. Останній дзвоник у нас в лаконічному, строгому режимі. Не дивлячись на дистанційний рік навчання, в нас цього року понад 200 перемог з різних олімпіад», — зазначила у коментарі Ліліана Гончарук, заступник директора з наукової та виховної роботи ВФМЛ №17

Урочиста лінійка відбулась без учнів 11 класів, для них останній дзвоник пролунав ще 9 травня.

Рішення про те, чи бути останньому дзвонику і в якому форматі – приймали директор школи в залежності від тих рекомендацій, що дали в Міністерстві освіти. Так, до прикладу, в гімназії № 2 загальну лінійку скасували. Свято останнього дзвоника для учнів відбулося онлайн або окремо у кожному класі.

Нагадаємо, з 8-го червня у вінницьких школах почнуть працювати пришкільні табори.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info