У лісах Вінниччині вже фотографують першоцвіти та фільмують політ лебедів над Південним Бугом

30 Новости Винницы

26 лютого до офіційного завершення зими першої половини 2021 року залишається два дні. Проте, на Вінниччині природа вже у передчутті тепла. До прикладу, у лісі села Оксанівка, що у Ямпільському районі, вже з’явились першоцвіти. Їх місцева жителька Мирослава Марченко виклала у соціальні мережі фото проліски.

«Вітаю, Вже прийшла весна! Зацвіли підсніжники! Вибилися з-під снігу на волю», — пише вона на своїй сторінці а «Фейсбуці».

Нагадаємо, від 1 по 22 березня у Вінниці штрафуватимуть за торгівлю першоцвітами. Вже створили робочу групу, яка буде проводити рейди по міській територіальній громаді.

А житель села Сокілець Немирівського району зафільмував політ лебедів над річкою Південний Буг.

«Весняні новини. Ну що, друзі? Радий вам повідомити, що наші підопічні лебеді не тільки вижили, а й стали на крило. Так, я їх підгодовував. Але це б не врятувало від морозів, які б вдарили сильніше. І від того б річка вкрилась льодом повністю. До лебедів приєднався неслабкий гарнізон місцевих качок і тепер я з радістю спостерігаю, як вони проводять спільні польоти. Відлягло…», — зауважив на своїй сторінці у «Фейсбуці» Байрак.

Нагадаємо, ще місяць тому вінліхтариком та мобільним врятував цих лебедів від браконьєрів.