У Козятині військові причепурили та пофарбували танк «Щуку»

32 Новости Винницы

У Козятині, що на Вінниччині, військові долучилися до весняної толоки по прибиранню. Кілька років тому, особовий склад військової частини А 1329, що дислокується у місті, взяли на себе відповідальність по догляду за танком – пам’ятником ІС-3. Це єдиний танк цієї моделі межах нашої області. З 1982 року його установили на постаменті.

«Пам’ятник встановили на честь бойової слави бійців I-ої Гвардійської танкової армії, які визволяли місто від фашистської окупації у грудні 1943 року. Військові щороку відгукуються на запит міської ради і допомагають у благоустрої пам’ятнику. Беруть участь у весняній загальногромадській толоці. Цей рік не став виключенням. На один день чоловіки відклали свої військові справи і взялися за пензлі та фарбу. Перед фарбуванням відремонтували і привели у належний вигляд також постамент пам’ятника, зокрема, встановили та закріпили відвалені плити», — повідомляє Козятинська міська ТГ.

Зауважимо, у Вікіпедії пишуть, що ІС-3 — радянський важкий танк заключного періоду Другої світової війни, запущений в серійне виробництво в останні його дні і не встиг взяти в ній участь. Тому цю бойову машину частіше вважають одним з перших післявоєнних радянських танків. Через характерні форми верхньої лобової частини корпусу отримав прізвисько «Щука».

Нагадаємо, на Вінниччині закінчуються весняні толоки, завдяки яким вдалося прибрати сотні гектар вздовж узбіч та узбереж, у парках, на кладовищах, вулицях. Напередодні у 22 тонни сміття вивезли лише з містечка Залізничне, яке входить до Козятинській ТГ. Ми вже дізнавалися, чи можуть громади заробити на смітті та й навіть відкрити власне виробництво тротуарної плитки. у Іллінцях почали продавати подрібнену деревину, яку вирізають вздовж узбіч та з чагарників. А вінничани можуть збагатитися на макулатурі, яка різко піднялась у ціні.

Також читайте про те, що у Козятині завершують ремонт мосту через залізницю.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.