У Козятині чоловік хотів дати хабар слідчому, щоб закрити кримінальне провадження за вчинене ДТП

21 Новости Винницы

У Козятині поліція затримала місцевого жителя, який намагався дати хабар у розмірі 30 тисяч гривень слідчому. Так чоловік хотів уникнути кримінальної відповідальності та закриття провадження за вчинене ДТП. Тепер правопорушник нестиме кримінальну відповідальність ще й за надання неправомірної вигоди.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

Про пропозицію хабара слідчий повідомив керівництво ГУНП та Вінницьке управління Департаменту внутрішньої безпеки.

У результаті проведених оперативних та слідчих заходів спробу передачі частини коштів у розмірі 7 тисячі гривень 41-річним правопорушником задокументували поліцейські слідчого підрозділу поліції та працівники Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

20 січня чоловіка затримано в процесуальному порядку. Тепер правопорушнику доведеться нести кримінальну відповідальність і за вчинену автопригоду, і за надання неправомірної вигоди службовій особі.

Відповідно до ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) прокуратурою розпочато кримінальне провадження, яке розслідується слідчим підрозділом поліції. За таке правопорушення чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі.