У Городківці розтрощили надгробні пам’ятники сина та батька голови громади. Фото

35 Новости Винницы

У Городківській сільський територіальній громаді Тульчинського району 13 липня розтрощили два надгробних пам’ятники на місцевому кладовищі. У цих могилах поховані син та батько діючої голови громади Олени Резнік.

«Хто це і чому зробив, мають встановити фахівці. Розтрощили пам’ятники напередодні дати смерті сина Олени Іванівни. 17 років тому він помер від онкологічного захворювання. Не доживши до 15-річчя всього 11 днів. То, ви можете лише уявити, який був шок для жінки, яка прийшла на могилу до сина, а побачила таке жахіття… Другий пам’ятник, який зруйнували вандали – могила її батька». — розповідають місцеві жителі, просять не указувати їх данні, адже бояться, що й на них будуть тиснути.

Місцеві жителі також підозрюють, розтрощити пам’ятники могли на фоні земельних питань на території громади.

У Відділі комунікацій поліції Вінницької області нам повідомили, що по цьому факту порушена кримінальна справа за статтею 297 Кримінального кодексу України. Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого. Карається обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Наразі тривають слідчі дії, встановлюють винуватця, чи винуватців.