У центрі Вінниці історики виявили унікальний камін. Фото

51 Новости Винницы

Вінницькі історики знайшли унікальний камін на туристичну тематику. На передній частині зображені відомі у 20 столітті види туризму. Знаходиться камін у туристичному клубі і досі ще опалює приміщення в холодну пору року.

Про це йдеться на сторінці Центру історії Вінниці.

«Камін виготовлений відомим вінницьким скульптором Анатолієм Бурдейним, спеціально до відкриття туристичного клубу «Меркурій» (вул. Пушкіна, 40,42) у 1983 році, на фасаді якого міститься вражаюче мозаїчне панно «Роза вітрів», авторства Г. Солдатова. Передня частина каміна — зображення всіх відомих на той час видів туризму.

Сюжети не повторюються. Ліворуч і праворуч – природні рельєфи, якими найчастіше подорожують туристичні групи, чергуються із зображеннями спорядження експедиції і використовують у походах. Усі елементи – ручна робота. Камін входить до багатьох переліків видатних скульптурних творів. Хоча для більшості вінничан є відкриттям та несподіванкою!

До речі, камін досі виконує свою функцію: у холодні зимові вечори в «камінному залі» клубу навколо його вогню збираються мандрівники, співають пісні під гітару та розповідають неймовірні історії про свої подорожі та експедиції», – йдеться у повідомленні Центру історії.

Історики зазначають, що згодом розкажуть більше про «казковий замок» вінницького туризму у самому центрі міста.

У центрі Вінниці історики виявили унікальний камін. Фото У центрі Вінниці історики виявили унікальний камін. Фото