ТМ «Гостинна оселя» вітає зі Святвечором і Різдвом Христовим та пропонує кілька рецептів ароматної куті!

14 Новости Винницы

Якщо Новий рік – це привід зібратися гучною компанією, то Різдво – свято сімейне та затишне. Це чудова можливість провести час з родиною, згадати традиційних колядок, які співали наші бабусі та дідусі, та приготувати страви, характерні саме для зимових свят.

Різдвяна кутя – одна з таких страв. З неї традиційно починають частування на Святвечір. Кутя є достатньо багатою на мікроелементи та вітаміни, тому її можна використовувати навіть у щоденному раціоні.

Торгова марка «Гостинна оселя» знає, як створити в домі атмосферу затишку і достатку, а до столу приготувати смачні страви. Головний секрет – у високій якості інгредієнтів та вашій фантазії!

«Гостинна оселя» підібрала для господинь рецепти хорошої та оригінальної куті на будь-який смак!

Кутя традиційна

Інгредієнти:

  • Пшенична крупа та мак від «Гостинної оселі» – у пропорціях 2:1;
  • Родзинки від «Гостинної оселі» – 50 г;
  • Мед – 100 г;
  • Волоські горіхи.

Спосіб приготування:

Промити пшеницю та замочити на кілька годин. Після цього варити на невеликому вогні до повної готовності. Промити мак, залити окропом на півгодини, перемолоти кілька разів у блендері чи макітрі. Подрібнити та підсмажити горіхи.

Родзинки ТМ «Гостинна оселя» залити окропом, а мед розбавити водою чи вершками.

Змішати всі компоненти та смакувати.

Кутя з булгуру з лаймом

Інгредієнти:

  • Булгур ТМ «Гостинна оселя» – 250-300 г;
  • Журавлина (сушена) – 50 г;
  • Сок лайму (одного) – 1 шт.;
  • Мак ТМ «Гостинна оселя» – 50 г;
  • Родзинки ТМ «Гостинна оселя» – 30 г;
  • Грецькі горіхи – 50 г;
  • Мед – 1 ст. л.

Покроковий рецепт:

Відваріть булгур від «Гостинної оселі» до готовності (15 хвилин). Відкиньте на друшляк, промийте холодною водою і дайте йому стекти.

Мак запарте окропом, дайте йому набрякнути 30 хвилин, процідіть через сито і перетріть в ступі або чаші блендера.

У невелику миску висипте всі інгредієнти, добре перемішайте їх, заправте медом і соком лайму. Дайте настоятися щонайменше 30 хвилин.

Рисова кутя з цукатами

Інгредієнти:

  • Рис ТМ «Гостинна оселя» – 250 г;
  • Цукати – 200 г;
  • Мигдаль – 100 г;
  • Цукор – за смаком і за бажанням.

Покроковий рецепт:

Рис промийте, залийте водою (1:3) і варіть до готовності. Потім промийте на друшляку кип`яченою водою.

Мигдаль і цукати подрібніть. Цукор розведіть в невеликій кількості теплої води.

Рис перемішайте з мигдалем і цукатами. Полийте страву цукровим сиропом.

Торгова марка «Гостинна оселя» вітає всіх з Новим роком та Різдвом Христовим! Зичить затишку, тепла та здоров’я у кожен дім та кожну родину! Нехай у ваших оселях панує добробут та достаток, а Божа благодать не покидає ваші родини!