Якщо Новий рік – це привід зібратися гучною компанією, то Різдво – свято сімейне та затишне. Це чудова можливість провести час з родиною, згадати традиційних колядок, які співали наші бабусі та дідусі, та приготувати страви, характерні саме для зимових свят.
Різдвяна кутя – одна з таких страв. З неї традиційно починають частування на Святвечір. Кутя є достатньо багатою на мікроелементи та вітаміни, тому її можна використовувати навіть у щоденному раціоні.
Торгова марка «Гостинна оселя» знає, як створити в домі атмосферу затишку і достатку, а до столу приготувати смачні страви. Головний секрет – у високій якості інгредієнтів та вашій фантазії!
«Гостинна оселя» підібрала для господинь рецепти хорошої та оригінальної куті на будь-який смак!
Кутя традиційна
Інгредієнти:
- Пшенична крупа та мак від «Гостинної оселі» – у пропорціях 2:1;
- Родзинки від «Гостинної оселі» – 50 г;
- Мед – 100 г;
- Волоські горіхи.
Спосіб приготування:
Промити пшеницю та замочити на кілька годин. Після цього варити на невеликому вогні до повної готовності. Промити мак, залити окропом на півгодини, перемолоти кілька разів у блендері чи макітрі. Подрібнити та підсмажити горіхи.
Родзинки ТМ «Гостинна оселя» залити окропом, а мед розбавити водою чи вершками.
Змішати всі компоненти та смакувати.
Кутя з булгуру з лаймом
Інгредієнти:
- Булгур ТМ «Гостинна оселя» – 250-300 г;
- Журавлина (сушена) – 50 г;
- Сок лайму (одного) – 1 шт.;
- Мак ТМ «Гостинна оселя» – 50 г;
- Родзинки ТМ «Гостинна оселя» – 30 г;
- Грецькі горіхи – 50 г;
- Мед – 1 ст. л.
Покроковий рецепт:
Відваріть булгур від «Гостинної оселі» до готовності (15 хвилин). Відкиньте на друшляк, промийте холодною водою і дайте йому стекти.
Мак запарте окропом, дайте йому набрякнути 30 хвилин, процідіть через сито і перетріть в ступі або чаші блендера.
У невелику миску висипте всі інгредієнти, добре перемішайте їх, заправте медом і соком лайму. Дайте настоятися щонайменше 30 хвилин.
Рисова кутя з цукатами
Інгредієнти:
- Рис ТМ «Гостинна оселя» – 250 г;
- Цукати – 200 г;
- Мигдаль – 100 г;
- Цукор – за смаком і за бажанням.
Покроковий рецепт:
Рис промийте, залийте водою (1:3) і варіть до готовності. Потім промийте на друшляку кип`яченою водою.
Мигдаль і цукати подрібніть. Цукор розведіть в невеликій кількості теплої води.
Рис перемішайте з мигдалем і цукатами. Полийте страву цукровим сиропом.
Торгова марка «Гостинна оселя» вітає всіх з Новим роком та Різдвом Христовим! Зичить затишку, тепла та здоров’я у кожен дім та кожну родину! Нехай у ваших оселях панує добробут та достаток, а Божа благодать не покидає ваші родини!