Тисячі вінничан прийшли на територію штабу Повітряних Сил подивитись військову авіатехніку і ракети. Фоторепортаж

33 Новости Винницы

В музеї Повітряних Сил Збройних Сил України, що розташовується у Вінниці по вулиці Стрілецька, сьогодні день відкритих дверей. З 10 ранку до 14 години кожен бажаючий зміг зайти на територію штабу щоб побачити авіатехніку, ракетні та радіолокаційні установки. Охочих виявилось чимало — тисячі людей. Особливо цікаво було дітям, бо не щодня можна посидіти в кабіні справжнього бойового вертольоту, вилізти на крило винищувача або зазирнути в капсулу, яка побувала в Космосі.

«Дуже багато людей сьогодні, раніше не було так. Сказати точну кількість відвідувачів не можу, але до 12.00 години точно більше п’яти тисяч», — каже журналісту директор музею Володимир Алєксєєв.

Серед унікальних експонатів музею ВПС – капсула, яка побувала в Космосі, ядерна ракета «Піонер», яких в світі залишилось лише чотири одиниці – у Вінниці, в музеї ракетних військ, що в Миколаївській області, в Росії та в США.

Для відвідувачів відкрили «МІ-8», кожен бажаючий міг посидіти за штурвалом та зайти на борт транспортно-бойового вертольоту. Охочих вишикувалась черга. Діти були просто щасливі, як і батьки, які фотографували задоволену малечу.

5-річна Соломія прийшла з лялькою. На запитання, чим цікава військова техніка, каже що літаки гарні, але найбільше раділа, що бачила справжніх льотчиків біля клубу.

Дорослі ж уважно вчитувались в таблички біля військової техніки. В музеї під відкритим небом можна дізнатись, що «Су-17МЗ» — винищувач-бомбардувальник, який на озброєнні з 1976 року. Його максимальна швидкість1350 км/год, максимальна висота польоту 15200 м. «МІГ-29» — легкий фронтовий винищувач, на озброєнні з 1984 року, має гармату з боєкомплектом на 150 набоїв. Комплекс «Рейс», який був прийнятий на озброєння в 1976 році, дальність польоту розвідника 170 – 180 км. ЗРК «БУК-М1» стріляє з темпом в 5 секунд.

Нагадаємо, музей Повітряних Сил Збройних Сил України, один з найкращих в Україні. Просто неба поміж сотні експонатів є також чотири військових гелікоптери. Від вантажно-транспортних до морських знищувачів підводних човнів. А також такий екземпляр, як «МІ-2». В Україні основу таких повітряних суден вже почали модернізувати. Є і капсула астронавтів, яка півстоліття тому побувала у Космосі. До нашого міста її привезли з Криму.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

, фото гортайте в слайдері: