Судитимуть жителя Ладижина, який в «Однокласниках» агітував змінити межі території України

44 Новости Винницы

Відносно особи, яка закликала до зміни меж території та державного кордону України, скеровано до суду обвинувальний акт.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Досудовим розслідуванням установлено, що житель м. Ладижин, використовуючи власні акаунти в соціальних мережах «Вконтакте» та «Одноклассники», поширював фотоматеріали та відеозаписи, у яких наявна агітація щодо порушення територіальної цілісності України.

Проведена судово-лінгвістична (семантико-текстуальна) експертиза підтвердила, що у розміщених матеріалах містяться публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду за обвинуваченням особи у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (публічні заклики до вчинення умисних дій, метою яких є зміна меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Публічне обвинувачення підтримуватиметься працівниками обласної прокуратури.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 110 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією майна або без такої.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.