Судді пишуть вирок. В понеділок Вінницький суд «поставить крапку» у справі резонансного вбивства жінок і дітей в Академічному

36 Новости Винницы

23 квітня у Вінницькому міському суді відбулося чергове засідання по резонансній справі жорстокого вбивства двох малих дітей та двох жінок. Мова йде про підозрюваного Анатолія Мальця. Засідання було закритим. У залу суду Мальця заводили кілька правоохоронців. Він був у капюшоні та масці, тому обличчя видно не було.

Приїхали також і мама та сестра вбитої Надії. Перед судом вони сказали, що сподіваються лише на одне, що Анатолія «посадять заслужено».

Засідання тривало більше години. А потім судді та присяжні вийшли, за ними вивели і обвинуваченого, а за ним і родичів убитих.

У пресслужбі міського суду повідомили, що судді та присяжні пішли писати вирок. Його оголосять 26 квітня о 10-й годині ранку.

Нагадаємо, як все було… Звістка про жорстоку розправу над двома жінками і малими дітьми напередодні 2019 року сколихнула всю Вінницю і Україну. Тоді навіть досвідчені слідчі і медики, які приїхали на виклик, були шоковані побаченим – по всій квартирі кров, вбиті 68-річна і 30-річна жінки, 7-річний хлопчик і 3-річна дівчинка з важкими травмами.

«Не було жодного місця, де не було людської крові. На першому поверсі виявлено труп Малець Надії (дружини), на другому поверсі – труп Малець Валентини (матері) та Малець Дениса (сина). Дівчинку на момент огляду місця події було госпіталізовано до Вінницької обласної лікарні, де вона померла…», – розповідала в суді слідча.

Підозрюваним у вбивстві є «глава родини» – Анатолій Малець. Він сам показав правоохоронцям, куди викинув молоток, яким вбив свою матір, колишню дружину та двох дітей.

На суді, 2 січня, коли йому обрили запобіжний захід, чоловік вдавав з себе, то хворого, то психічно не здорового.

«Не світіть на мене, не фотографуйте, я не розумію, що відбувається… Я нічого не пам’ятаю. Я до кінця не розумію, що і як», — говорив в залі судового засідання підозрюваний Анатолій. Йому викликали медиків, які підтвердили, що Анатолій «здоровий, як бик».

Архівне фото 2 січня 2019 року